Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona acull l’exposició itinerant Per una alimentació sostenible. Actuem!

30/05/2022 ::    

La mostra s’instal·larà demà a la plaça de l’Alcalde Xifré i busca apropar la ciutadania cap a un model d’alimentació sostenible i de proximitat

“Per una alimentació sostenible. Actuem!”. Aquest és el nom de l’exposició itinerant que sobre l’alimentació sostenible i de proximitat arriba demà dimarts 31 de maig a la plaça de l’Alcalde Xifré de Badalona i es podrà visitar fins al diumenge 5 de juny. És una mostra, promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que es presenta en un format ben original: dins d’un contenidor de transport. L’objectiu de l’exposició és informar la ciutadania sobre dietes saludables i com a través del que mengem podem contribuir a la salut del nostre entorn i del planeta.

L’exposició, que està adreçada a tots els públics, es pot visitar de manera gratuïta de dimarts a dissabte de 9.30 a 18.30 hores i els diumenges entre les 9.30 i les 14 hores. També s’organitzen tallers i activitats per a escoles, en aquest cas, amb cita prèvia.

Preguntes i propostes que planteja l’exposició

Què mengem? Per què mengem? Com mengem? Per què és important tenir una dieta saludable i amb productes de proximitat? Són preguntes que amb el tràfec de la vida quotidiana sovint s’obliden de fer. I quan es fan, acostumem a fixar-se només en la salut de les persones, sense tenir en compte la salut del planeta, l’economia local, la pagesia i la ramaderia del nostre entorn. I és que el que consumim afecta directament no només el nostre organisme sinó també el planeta i la societat. Aquesta exposició vol explicar d’una manera senzilla tota la complexitat que acompanya el sistema alimentari.

La mostra té una part descriptiva, amb dades sobre la manera com ens alimentem, i continua amb una part més interpretativa, amb els motius per les quals és necessari canviar alguns d’aquests hàbits i polítiques. A la part central de l’exposició, en un gran diorama, es presenten projectes públics, iniciatives privades i moviments socials que a hores d’ara ja han pres el camí del canvi.

Totes les activitats són gratuïtes i poden disposar del suport d’educadores ambientals.

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Rosa Trenado, ha afirmat que: "considerem de vital importància, i sobretot una qüestió de salut, educar en una alimentació sostenible i saludable, que a més vetlli per optimitzar recursos en la seva producció i per conscienciar sobre la petjada ambiental que deixem en el planeta. Aquest tipus d'alimentació saludable és rica en fruites i verdures, fomenta el consum de productes locals, genera menys residus i limita el consum de carn i peix per protegir la biodiversitat, és per això que animem als nostres veïns i veïnes a visitar l'exposició per a poder adquirir uns hàbits alimentosos més saludables i que al seu torn cuidin del planeta".

Badalona, 30 de maig de 2022

twitter @AjBadalona