Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona acull la primera gasinera a Espanya de petit format amb finalitats formatives

15/10/2019 ::        

Dijous es presenta el nou equipament, ubicat a Montigalà, que formarà els professionals instal·ladors en l’extensió d’aquest combustible per a vehicles de clients comercials i industrials

L’empresa subministradora destaca que per a la mobilitat l’ús del gas natural és una tecnologia neta que redueix, fins a gairebé zero, les emissions contaminants

La ciutat de Badalona és la primera a Catalunya que compta amb una gasinera, o estació de càrrega de vehicles de gas natural vehicular (GNV), que s’ha situat a Montigalà, a l’avinguda de la Comunitat Europea 34, en l’edifici seu del Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i el Baix Maresme (AEMIFESA). Aquest equipament s’ha destinat específicament per a la formació dels professionals instal·ladors, per tal de fomentar la seva instal·lació a clients comercials i industrials.

L'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, visitarà la nova gasinera dijous, 17 d’octubre, a les 12 del migdia, acompanyat pel director de Nedgia Catalunya (distribuïdora de gas del grup Naturgy), Juan Manuel Belda, i pel president i el director gerent d’AEMIFESA, Eric Martí i Antonio Ruiz, respectivament.

Amb aquesta iniciativa, Nedgia i AEMIFESA pretenen formar els professionals de les empreses instal·ladores per tal que puguin oferir aquests equipaments a possibles clients interessats en l'ús del gas natural en la mobilitat. Per als seus impulsors, aquest combustible per a vehicles destaca per “la nul·la emissió de partícules sòlides en la combustió del gas natural” la qual cosa “el converteix en una alternativa sostenible per al transport, públic i privat, especialment a les grans ciutats”.

Un equipament innovador

La instal·lació de Badalona, que consta d'un compressor de recàrrega de gas natural comprimit (GNC) per a vehicles de gas natural, és un mòdul de recàrrega més petit que els habituals que es poden trobar a les gasineres públiques. Té la característica que es pot instal·lar en habitatges particulars o establiments i locals públics sempre que estigui a l'exterior i, fins i tot, també hi ha models similars més petits que es poden instal·lar a garatges d'habitatges unifamiliars.

Sobre el gas natural per a la mobilitat sostenible

Des de l’empresa subministradora es destaca que el gas natural per a la mobilitat és una tecnologia neta que redueix, fins a gairebé zero, les emissions contaminants que afecten la qualitat de l'aire a les ciutats. Es calcula que fins a un 100% les emissions de NOx i més del 95% pel que fa a les partícules sòlides. A més, redueix en un 50% l'emissió sonora i les vibracions, enfront dels motors dièsel.

A més de beneficis ambientals, la mobilitat sostenible amb gas natural comporta importants estalvis en combustible (50% en comparació amb la benzina i 25% respecte al dièsel). Per exemple, un vehicle lleuger pot recórrer amb 20 euros 275 quilòmetres amb benzina, 375 amb dièsel i 555 quilòmetres amb ECO-G.

Badalona, 15 d’octubre de 2019

twitter @AjBadalona