Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Avui s’inicien les obres del camí del parc del G-4 de Badalona

26/02/2020 ::            

Aquesta actuació està prevista que finalitzi el mes de setembre d’aquest any i té un pressupost de més de 544.000 euros

Avui dimecres, 26 de febrer, s'han iniciat les obres d'urbanització del camí del parc del G-4 de Montigalà entre els carrers de la Ciència i el camí de Sant Jeroni de la Murtra, un camí, molt utilitzat pels veïns i veïnes del barri que creuen el parc. Les obres inclouen nous paviments, enllumenat públic, xarxa de clavegueram, mobiliari urbà i nou arbrat.

El parc del G4 és un espai de dimensions considerables, situat al barri de Montigalà de Badalona, inaugurat l’any 1994. Es tracta d’una esplanada de prat de caràcter forestal, amb pins, alzines sureres i arbust mediterrani.

El projecte té com a objectiu urbanitzar el camí, amb el mínim impacte visual i topogràfic sobre el parc i el verd existent, que faciliti els recorreguts i connexions a través del parc, creant al llarg del seu traçat tant espais per activitats lúdiques com espais d’estada. D’aquesta manera s’aconsegueix afegir un nou eix als recorreguts arterials del parc a la vegada que es connecten dos carrers rellevants del municipi a través d’aquest espai verd. Es preveu mantenir la vegetació existent en el parc a la vegada que s’afegeix vegetació autòctona (pi pinyoner, alzina, roure, ginesta…).

També es crearà una àrea de jocs infantils i espais d’estar en el límit del camí amb el carrer de la Ciència que estarà lligat al futur equipament d’escola Bressol, previst en aquesta zona.

El pressupost de l’actuació és de 544.141 euros i s’espera que acabi el mes de setembre d’aquest 2020.

Segons l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, “és important la tasca que estem fent i que farem durant tot aquest mandat per dignificar tots els barris de la nostra ciutat. Els veïns i les veïnes de Montigalà reclamaven des de fa anys que hi hagués un projecte pel parc G4 i tot just comencen les feines durant aquesta setmana. En sis mesos tindrem aquesta nova zona enllestida que de ben segur serà una de les més visitades per les famílies del barri”. Pastor ha conclòs que “s'està fent un gran esforç per posar solució a la deixadesa que han patit diverses places i parcs de la ciutat i ja s'estan notant els canvis".

Badalona, 26 de febrer de 2020

twitter @AjBadalona