Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Avui s’ha presentat a Badalona la 45a edició de FILMETS Badalona Film Festival, que del 18 al 27 d’octubre, projectarà 251 curtmetratges a la secció oficial

15/10/2019 ::    

En aquesta nova edició de FILMETS, Sant Boi de Llobregat s’afegeix a Badalona i Barcelona com a nova seu

Aquest dimarts s’ha presentat a Badalona la 45a edició de FILMETS Badalona Film Festival, que es celebrarà del 18 al 27 d’octubre, amb un total de 251 curts en competició en la secció oficial procedent d’arreu del món. D’aquests curts, 122 pertanyen al gènere de ficció, 115 a l’animació i 14 són documentals. En total seran 41 hores de cinema a les que es podrà assistir de forma gratuïta. A la presentació i han assistit l’alcalde de Badalona, Álex Pastor; el conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta, i el director artístic del festival, Agustí Argelich.

Per primera vegada a la història de FILMETS el festival s’amplia a una tercera ciutat. A banda de les seus oficials de Badalona (Teatre Zorrilla, Teatre Principal, Teatre Blas Infante i Centre Cultural El Carme) i Barcelona (Institut Francès de Barcelona) en aquesta edició també els Cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat. També formaran part de la seu oficial. El lema de l’edició d’enguany és “Dreaming is possible” (Somiar és possible).

En l’edició d’enguany el país convidat és el Regne Unit i es projectaran curts guanyadors i nominats als premis de la British Academy of Film and Television Arts (BAFTA); a més, es farà una sessió especial ‘Genis UK’, amb curts d’Alfred Hitchcock, Ridley Scott i Sally Potter

També hi haurà un homenatge al crític de cinema, director i actor francès François Truffaut; i una sessió dedicada al festival BFI Flare (Festival de Cinema LGBT de Londres) amb curts de temàtica LGTBI.

Badalona, 15 d’octubre de 2019

twitter @AjBadalona