Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Avui s’ha presentat el cartell de les Festes de Maig de Badalona 2019, obra d’Alba Cortegano Monge

25/02/2019 ::    

L’autora és alumna de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona i el seu disseny ha estat escollit pel jurat del concurs

Avui dilluns s’ha presentat a l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) Pau Gargallo de Badalona el cartell guanyador de les Festes de Maig d’aquest 2019 dissenyat per Alba Cortegano Monge, estudiant de segon curs del centre.

L’acte ha comptat amb la presència del segon tinent d’alcaldia i regidor de l’Àrea de Cultura, Jordi Subirana; de l’autora del cartell guanyador, Alba Cortegano Monge; de les dues alumnes finalistes, Ariadna Mir López i Maria Mazariego Povedano i del professorat i alumnat de l’escola.

El nom d’Alba Cortegano Monge s’afegeix al llistat d’alumnes d’aquest centre que des de l’any 2007 signen l’autoria del disseny del cartell de les Festes de Maig. Recordem que des de 2007 l’autor del cartell es tria en un concurs convocat gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo per incentivar la creació i promoure la difusió de la producció i obra gràfica de joves artistes i dissenyadors. L’obra seleccionada esdevé la imatge gràfica del cartell i de les aplicacions del Pla de Comunicació de les Festes de Maig que elabora l’Ajuntament de Badalona.

L’autora ha explicat que per dissenyar el cartell ha creat una il·lustració que “pretén centralitzar la reivindicació de la figura de la dona com a eix vertebrador de la festivitat”. La il·lustració és d'una noia amb el cabell de foc, fent així referència a dos dels elements claus de les Festes de Maig d'enguany: la dona, que cada cop ha de tenir més visibilitat, més presència i més força en aquesta societat i que la ciutat de Badalona lluita perquè així sigui; i el foc, ànima trencadora de vells costums i renovador del què hauria de ser l'esperit de superació i d'evolució de Badalona.

L’Alba Cortegano Monge és Tècnica Superior en Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia per l’Escola del Treball de Barcelona. Actualment desenvolupa la seva activitat laboral com a dissenyadora especialitzada en edició i maquetació gràfica, compatibilitzant-ho amb els seus estudis a l’Escola Superior d’Art i Disseny Pau Gargallo de Badalona. Podeu seguir la seva obra al perfil d’Instagram @hello.acm.

El jurat que ha triat el cartell de les Festes de Maig 2019 estava format pel regidor de l'Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Jordi Subirana; l'assessor en Comunicació, Bernat Barrachina; Carlora Ruiz, membre de la Comissió de Festes de Badalona; Ramon Carreté, dissenyador gràfic; Enric Bejiga, dissenyador gràfic i antic professor de l’EASD Pau Gargallo, i d’Alícia Ferre i Montse Sayol, ambdues professors de l’EASD Pau Gargallo.

Badalona, 25 de febrer de 2019

twitter @AjBadalona