Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Avui es desactiva el protocol per l’episodi d’alta contaminació

27/01/2020 ::    

La Generalitat va declarar dissabte l’episodi arran de la intrusió de pols africana que havia fet augmentar la concentració de partícules en suspensió en l’aire

Els nivells de PM10 estan disminuint a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha decidit desactivar avui el protocol per l'episodi d'alta contaminació per partícules PM10 que havia declarat dissabte a tot Catalunya.

La decisió l'ha pres la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, ja que ja no se segueixen donant les condicions que van donar lloc a la seva activació. En concret:

    • Els nivells de PM10 estan disminuint a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica i hores d'ara ja estan per sota dels valors establerts per la legislació.

    • La previsió per al dia d'avui dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics indica que els nivells de partícules ja no superaran el valor límit diari de 50 µg/m³.

    • Es preveu que la concentració de càrrega de pols africana es redueixi sobre la vertical de Catalunya.

Reduir la generació i la resuspensió

L'activació d'episodis ambientals de contaminació http://mediambient.gencat.cat/ca/05_ambits_dactuacio/atmosfera/qualitat_de_laire/plans_de_millora/pla_millora_qua_aire_2011_2015/mesures-del-pamqa/episodis_ambientals/ és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire. A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, a través del Servei Català de Trànsit, durant l'activació del protocol s'ha informat la població perquè utilitzés els transports públics si s'havia de desplaçar i s'han emès consells generals a través del CECAT i de l'ATM; a més d'instar a les activitats cimenteres a reduir les emissions i als municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres. D'acord amb el Departament de Salut, també s'ha recomanat moderar l'activitat a l'aire lliure a les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries així com a tota la població, a evitar l'exercici físic intensiu a l'exterior.

Badalona, 27 de gener de 2020

twitter @AjBadalona