Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Avui dilluns comencen les preinscripcions per poder participar al 24è Mercat del Trasto de Badalona

29/04/2019 ::            

Les persones que hi vulguin participar poden fer la preinscripció en línia a la pàgina web de l’Ajuntament www.pre.badalona.cat

Avui dilluns, 29 d’abril, s’obre el termini per participar al proper Mercat del Trasto, la 24a edició, que se celebrarà el diumenge 19 de maig al parc de les Muntanyetes. Les persones que hi vulguin participar poden fer la preinscripció en línia a la pàgina web de l’Ajuntament www.pre.badalona.cat. L’enllaç amb el formulari electrònic de preinscripció és: https://bit.ly/2CQ26xq. Aquesta edició de primavera del Mercat del Trasto comptarà amb 248 parades.

El Mercat del Trasto és una fira que té l’objectiu de promoure la reutilització i donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus i donin servei a persones que els necessitin.

A més de donar una segona vida a objectes que ja no ens són útils el fet de reciclar serveix també per estalviar molts recursos de les administracions a l’hora de gestionar residus.

Un Mercat del Trasto amb vessant solidària

En aquesta edició, i com s’ha fet en altres anys, totes les persones que posin una parada al Mercat del Trasto hauran d’aportar, com a mínim, un quilo de menjar envasat (preferiblement arròs, pasta, llegums, oli o llet) que es donarà al Banc d’Aliments de Badalona. A més, qualsevol persona que ho desitgi podrà fer aportacions de menjar ja que hi haurà un punt de recollida específic obert a tothom. La recollida d’aliments destinats a les persones més necessitades es farà gràcies a la col·laboració de l’Associació Social Amics del Gorg Mar.

També, tal com s’ha anat fent en les últimes edicions, es tindrà una cura especial en la recuperació de residus que genera el mercat. És per això que comptarem amb l’Associació Solidança, una entitat sense afany de lucre i dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social que gestionarà i revaloritzarà els objectes per tal que no es converteixin en residus. Així, tots els objectes que els paradistes no hagin venut i vulguin llençar es recolliran (roba, aparells elèctrics, objectes diversos, etc..) en uns contenidors per tal que Solidança els classifiqui i recuperi.

Les persones que no tinguin mitjans per fer la preinscripció en línia ho podran fer directament a l’Àrea de Medi Ambient I Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, ubicada a l’entresol de l’edifici municipal El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9 -12). Aquestes preinscripcions es podran fer de dilluns a divendres de 8.30 a 13.30 hores, i també els dijous laborables de 16 hores a 18.30 hores. Les places s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció i tindran preferència els ciutadans de Badalona. La inscripció es tancarà un cop exhaurides totes les places disponibles.

Badalona, 29 d’abril de 2019

twitter @AjBadalona