Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Avui dilluns 25 d’octubre comencen les obres de millora de la plaça de les Palmeres

25/10/2021 ::        

L’actuació inclou la instal·lació de nou paviment, mobiliari urbà i jocs infantils; la creació d’un espai condicionat per a gossos; i l’adequació i reparació dels elements ja existents

Avui dilluns 25 d’octubre comencen les obres de millora de la plaça de les Palmeres, situat al barri de Sant Mori de Llefià. L’actuació preveu la millora de la urbanització existent al parc, que actualment presenta un estat d’envelliment general, la instal·lació de nou paviment, mobiliari urbà i jocs infantils i l’adequació i reparació dels elements ja existents en l’indret. Les obres tenen un pressupost de 675.000 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució previst de nou mesos.

Concretament, l’actuació prevista inclou:

– Reconstrucció i ampliació de murs dels parterres i replantació amb arbust amb reparació i nova xarxa de regadiu

– Manteniment de l’arbrat existent retirant les soques dels arbres morts i plantant arbres nous

– Eliminació de la pista de patinatge antiga per facilitar la mobilitat dels vianants

– Creació d’un espai condicionat per a gossos amb tancament metàl·lic

– Plantació de xiprers en tot el front de paret dels edificis existents i enderroc de paviment antiga pista de bàsquet

– Reparació dels tancaments de les zones de jocs infantils i col·locació de jocs nous

– Reparació de la font existent

– Instal·lació de paviment de cautxú a la zona circular amb col·locació de jocs de gimnàstica per a la gent gran

– Retirada dels bancs existents i col·locació de nous bancs de fusta amb una paperera cilíndrica al final de cada tram de seients.

– Instal·lació de nou paviment general de la plaça de diversos colors.

– Reparació dels esglaons de les escales existents amb nous paviments de peces prefabricades i reparacions puntuals paviments de panot.

– Creació d’un nou escenari per actes veïnals

– Millora de la instal·lació d’enllumenat existent

– Neteja dels embornals i reparació de les seves reixes

A més, gràcies a la participació ciutadana s’ha acordat amb els veïns incloure la reforma completa de la part inferior de la plaça situada al costat de la carretera Antiga de València, eliminant l’actual zona d’aparcament i ampliant la plaça segons el nivell dels accessos de l’edifici d’habitatges. Aquesta actuació inclou la instal·lació de nous paviments, enllumenat públic, arbrat i mobiliari urbà i l’adequació del clavegueram.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que “després de molts anys de reivindicacions per part dels veïns, amb aquesta actuació transformem la plaça en un espai totalment nou que permetrà gaudir d'un indret amb àrees, mobiliari urbà i instal·lacions per a tothom". L’alcalde ha destacat que amb la remodelació de la plaça "continuem el nostre projecte per millorar tots els barris de la ciutat i assegurar unes millors condicions de vida per a tots els veïns i veïnes de Badalona”.

Badalona, 25 d’octubre de 2021

twitter @AjBadalona