Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aquestes festes, reciclar vidre tindrà premi als mercats municipals La Salut i Sant Roc de Badalona

El dies 2 i 4 de gener, els usuaris i usuàries dels mercats de La Salut i Sant Roc que reciclin el vidre entraran en el sorteig d’un xec de 100 € per bescanviar per compres.

L’Ajuntament de Badalona i Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a l’estat, ha posat en marxa una campanya per promoure la recollida selectiva de vidre durant les festes de Nadal.

La iniciativa, que es fa sota el lema “Els Reis ho veuen tot, recicla vidre!”, té per objectiu incrementar, durant el període nadalenc, la taxa de reciclatge d’envasos de vidre

A Badalona, la campanya va començar dijous passat, 20 de desembre, amb la instal·lació d’un contenidor verd per a la recollida selectiva de vidre decorat amb motius nadalencs al voltant del Mercat Municipal La Salut i del Mercat Municipal Sant Roc per recordar la importància de reciclar aquest material.

A més, dimecres 2 de gener, de 9.30 a 13.30 hores, es farà una recollida de vidre al Mercat Municipal La Salut i el 4 de gener, a les mateixes hores, al Mercat Municipal Sant Roc. Els veïns i veïnes que s’apropin al contenidor nadalenc i reciclin un mínim de tres ampolles o pots de vidre rebran un obsequi.

Entre tots els participants es farà un sorteig de 10 petits iglús–minicontenidors per separar el vidre a casa– i d’un xec de 100 € per bescanviar per compres en el mateix mercat.

Aquesta campanya també es farà a Mollet del Vallès, Sant Adrià de Besòs i l’Hospitalet de Llobregat.

Beneficis ambientals del reciclatge de vidre

Segons Ecovidrio el vidre que es diposita als contenidors es recicla al cent per cent i es fa servir per fabricar nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre s’evita el creixement dels abocadors i és clau en la lluita contra el canvi climàtic.

La mateix empresa recorda que en utilitzar calcina –vidre reciclat– en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la natura, evitant l’erosió del sòl i la desforestació de l’entorn. A més es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Badalona, 27 de desembre de 2018

twitter @AjBadalona