Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aquesta setmana finalitzen els treballs de dragat de les sorres que han de regenerar la platja de la Marina del Port de Badalona

02/08/2019 ::

Les tasques formen part del procés de descontaminació d’aquesta platja, que va iniciar-se el passat mes de maig

Durant els pròxims dies finalitzaran les tasques del dragat de la sorra que s’estan realitzant a la platja de la Marina del Port de Badalona per tal de regenerar-la. Aquesta fase complementa les tasques d’excavació de les sorres impactades iniciades al mes de maig per part de Marina Badalona SA dins del projecte de descontaminació de la platja de la Marina.

Aquesta fase de l’actuació consisteix en el dragat dels 5.900 metres cúbics de sorres provinents del dic de recer del Port de Masnou. Aquestes sorres de dragat serveixen per reposar les excavades i així donar a la platja el seu perfil i acabat definitiu. Les tasques de dragat estan sent realitzades per l’embarcació ‘Josefa Pérez’, que va començar els treballs el passat dilluns dia 29 de juliol i té previst finalitzar-los durant aquest cap de setmana.

Un cop enllestida aquesta fase serà necessari executar els darrers tractaments de les sorres excavades, que es finalitzaran previsiblement a durant els últims dies del mes de setembre. Una vegada acabats, es requeriran les darreres autoritzacions de les administracions per tal d’assegurar que l’operació de descontaminació de la Platja de la Marina ha estat completada. Això implicarà que finalment aquesta platja no estarà per aquesta temporada de bany.

Les obres, finançades per Marina Badalona SA, han sigut més complexes i més llargues del previst als estudis i projectes a causa del volum i grau d’afectació de les sorres i terres i per la necessitat de desplaçament de serveis i l’enderrocament de les construccions soterrades.

Badalona, 2 d’agost de 2019

twitter @AjBadalona