Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aquest mes de novembre es posa en marxa el quart cicle de Cinema i Drets Humans per a centres de secundària de Badalona

04/11/2021 ::    

En aquesta edició hi participen nou-cents alumnes de deu centres de secundària de la ciutat

Els dies 9, 17, 25 i 30 de novembre el Teatre Margarida Xirgu de Badalona acollirà la 4a edició del Cicle de Cinema i Drets que aquest curs s'amplia amb una projecció més.

Les quatre pel·lícules seleccionades tracten temàtiques vinculades als drets humans des de la perspectiva de la lluita feminista, de l'educació i la memòria històrica, de les persones en cerca de refugi, i de la diversitat funcional de les persones, a través d'aquestes projeccions, que inclouen a cada sessió una presentació i un col·loqui posterior:

    – Dimarts 9 de novembre, de 10 a 12 hores (3r i 4t d'ESO) 90'.

El orden divino

    Dimecres 17 de novembre, 10 a 12 hores (1r a 4t d'ESO) 100'.

La profesora de historia

    – Dijous 25 de novembre, 10 a 12 hores (1r a 4t d'ESO) 60'.

Refugi en curt (6 curts)

En Samer és un barber sirià que viu en un camp de persones refugiades de Jordània. S'esforça diàriament per establir-hi una llar, mentre anhela tornar a la casa de Daraa que va deixar enrere. Joves també procedents de Síria i en situació de refugi al Líban mostren com tiren endavant i es van adaptant a la nova vida. Ho fan des d'una mirada pròpia molt punyent. L'Alí és un nen reclòs amb la seva família en un centre de detenció de persones refugiades proper a Austràlia. Mitjançant una pilota, s'enginya un pla perquè la seva mare pugui continuar fent mitja.

    Dimarts 30 de novembre, 10 a 12.30 hores (1r i 2n d'ESO) 124'. Inclou presentació i col·loqui.

Campeones

En aquest quart cicle de Cinema i Drets Humans hi participen nou-cents alumnes d’aquests instituts i centres de secundària: Aula de Suport – UEC, Badalonès, Baldomer Solà, Betúlia, Enric Borràs, Isaac Albéniz, Llibertat, Rafael Alberti, Turó d'en Caritg i Ventura Gassol.

El Cicle de Cinema i Drets Humans està organitzat pel Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona amb la col·laboració de Badalona Cultura i, amb el suport per a algunes projeccions, del Servei de Feminismes de l'Ajuntament de Badalona, de Mitjans – Sodepau – Edualter, de la Diputació de Barcelona i d'ASPANIN.

Badalona, 4 de novembre de 2021

twitter @AjBadalona