Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aquest diumenge 23 d’octubre tindrà lloc l’activitat ‘Explorem la platja de Badalona’

18/10/2022 ::

La jornada s’emmarca en la 5a Acció Platges Met, una iniciativa conjunta i simultània a cadascuna de les platges metropolitanes per tal de sensibilitzar al públic envers els valors dels ecosistemes litorals de la zona

El pròxim diumenge 23 d’octubre el litoral badaloní serà escenari de l’activitat ‘Explorem la platja de Badalona’, una jornada adreçada a un públic familiar per donar a conèixer i posar èmfasi en la sorprenent biodiversitat que hi ha a la costa de la ciutat, tenint en compte que és una platja urbana.

L’activitat començarà a les 10.30 hores a l’Escola del Mar (passeig de la Rambla, 37), des d’on s’iniciarà una passejada per la platja per observar i recollir allò que el mar porta a la sorra, parant especial atenció en les troballes d'origen natural com ara petxines, caragols o closques de cranc. Després es tornarà al punt de sortida, on s’explicarà i analitzarà el que s’ha trobat i vist i, alhora, es reflexionarà i debatrà sobre la influència de l'impacte humà al litoral de Badalona. Es preveu que l’activitat finalitzi al voltant de les 13 hores.

La participació en la jornada és gratuïta, però cal inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Les persones interessades poden confirmar la seva assistència trucant al telèfon 93 256 22 20 (de dimarts a divendres de 10 a 13 h) o enviant un correu electrònic a activitatsmetropolitanes@bcn.cat.

Podeu consultar tota la programació a www.amb.cat/agenda.

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rosa Trenado, considera que "cal desenvolupar activitats d'educació i conscienciació del medi natural i per això animo la ciutadania a participar en aquesta jornada per gaudir d'un matí aprenentatge en família". La regidora recorda que "la platja de Badalona és un dels indrets més valorats pels veïns i veïnes i per això és important conèixer bé les seves característiques i cuidar-la i respectar-la com es mereix".

5a Acció Platges Met

L’activitat ‘Explorem la platja de Badalona’ s’emmarca en la 5a Acció Platges Met, una iniciativa conjunta i simultània a cadascuna de les platges metropolitanes per tal de sensibilitzar al públic envers els valors dels ecosistemes litorals de la zona.

Les platges metropolitanes no són només indrets d'esbarjo on poder prendre el sol, sinó també ecosistemes de gran importància per a la conservació del litoral. Amb la jornada participativa conjunta i simultània del diumenge 23 d’octubre, a les platges de Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat de Llobregat, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat es portaran a terme accions populars i activitats de millora i sensibilització envers aquests ecosistemes, com ara itineraris, plantacions i observacions de la biodiversitat.

Enguany, l’Acció Platges Met celebra l’atorgament del prestigiós guardó New European Bauhaus 2022, concedit anualment per la Comissió Europea a un projecte de reconnexió amb la natura. En aquest cas, el premi va ser atorgat al projecte de recuperació i gestió de les dunes de les platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb motiu del premi, es lliurarà un petit obsequi a cada família que participi en qualsevol de les activitats de la 5a Acció Platges Met.

Badalona, 18 d’octubre de 2022

twitter @AjBadalona