Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aquest dissabte s’inicia la temporada de bany a les platges de Badalona

04/06/2019 ::    

El Pla d’Usos vigent de la platja estableix que aquest estiu la temporada de bany a Badalona començarà dissabte 8 de juny i acabarà diumenge 8 de setembre

Aquest dissabte, 8 de juny, comença la temporada alta de bany a les platges de Badalona que s’allargarà fins diumenge 8 de setembre.

Badalona disposa d’un litoral de gairebé 5 quilòmetres, amb 3,7 quilòmetres útils de platja urbana practicable i amb una amplada mitjana de 50 metres. El litoral de Badalona està dividit en 9 trams de platges: Barca Maria, Cristall, Pont d’en Botifarreta, Pescadors, Patins a Vela, de l’Estació, Pont del Petroli, Coco i Mora. Durant la temporada de bany, al voltant d’un milió persones utilitzen les platges de la ciutat

Salvament i socorrisme

El servei de salvament i socorrisme funcionarà diàriament fins al 15 de setembre, de 10 a 19 hores. Hi haurà un mòdul central a la platja del Pont d’en Botifarreta i quatre mòduls assistencials (a les platges del Coco, Estació, Pescadors i del Cristall). També hi ha diversos punts de vigilància i assistència. Totes les platges de Badalona que disposen de salvament i socorrisme estan cardioprotegides durant l’horari d’aquest servei.

Recordem que la platja de la Mora es troba fora de servei i sense vigilància ja que el sòl de la plataforma d’accés està contaminat. A la platja de la Marina, dins de la zona del port de Badalona, s’estan fent treballs de descontaminació que es preveu que finalitzin aquest mateix estiu.

Vigilància

El dispositiu de vigilància a la platja l’oferirà la Guàrdia Urbana. Aquest servei funcionarà tots els dies, fins al 8 de setembre, amb una parella d’agents de la Unitat Ciclista al matí, de 7 a 14 hores, i a la tarda, de 14 a 22.

Acompanyament a persones amb diversitat funcional

El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb diversitat funcional s’ofereix a la platja de l’Estació (a l’alçada de l’aparcament de l’estació) i a la platja del Cristall (a l’alçada del carrer del Torrent de Vallmajor). El servei compta amb una cadira amfíbia i el suport de 2 professionals i funcionarà d’11 a 14 hores, fins el 30 de juny, i d’11 a 18 de l’1 de juliol al 15 de setembre.

Neteja

La neteja del litoral seguirà les mesures habituals d’anys anteriors amb neteja manual i mecànica de la sorra. Per a la revetlla de Sant Joan es muntarà un operatiu especial incrementant el nombre de persones de neteja i els efectius de vigilància.

Manteniment

Fins a finals de setembre hi haurà un manteniment de les instal·lacions de les platges que compta amb un servei de quatre vehicles-taller tot terreny, quatre oficials i quatre ajudants especialitzats, tots els dies de la setmana de 8 a 17 hores.

Recollida sòlids flotants

L’Ajuntament disposarà d’una embarcació per a la recollida de sòlids flotants al mar que treballarà de forma diària del 12 de juny al 8 de setembre, de 9 a 15 hores.

Lavabos

Els lavabos instal·lats al llarg de les platges es netejaran durant tota la temporada de bany amb tres actuacions diàries en els sis mòduls amb tres lavabos i els dos mòduls vestidors per a persones amb diversitat funcional (que tenen un lavabo) instal·lats al llarg de les platges.

Pesca marítima i animals de companyia

Recordem que la pesca marítima recreativa de superfície des de terra a tot el litoral no es podrà practicar fins al 15 de setembre, entre les 8 i les 20 hores i entre les 2 i les 5 hores a totes les platges.

També fins diumenge 8 de setembre quedarà prohibit portar animals de companyia a la sorra i a l’aigua del bany, excepte els gossos d’assistència per a persones amb discapacitat.

Informació, queixes i suggeriments

A l’entrada principal de cada platja es disposa d’una cartellera informativa on

s’inclou informació relativa als serveis disponibles a la platja, així com informació sobre la qualitat de l’aigua.

Els usuaris disposen de diverses vies d’informació i de comunicació per fer arribar a l’Ajuntament de Badalona les seves queixes, suggeriments i/o propostes de millora.

Certificats de qualitat

Recordem que Badalona disposa de la ISO 14001 aplicat a la gestió i manteniment de les platges de la nostra ciutat, que es va obtenir l’any 2009, per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) ha atorgat Bandera Blava, al tram comprès entre la platja del Cristall i de la Barca Maria (entre el carrer de la Riera de Canyadó i el passatge de Cussó).

Per altra banda l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona s’ha convertit, també en Centre Bandera Blava, i per primera vegada l’Escola de Natura Angeleta Ferrer com a equipaments oberts al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’activitats de difusió ambiental i sensibilització a la ciutadania en general relacionades amb el litoral i la muntanya.

El Port de Badalona, que optava un any més al distintiu de Bandera Blava, ha aconseguit aquesta qualificació, que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques ambientals, informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i temes de seguretat.

Millores

Arrel de les obres que s’han fet a la platja de Patins de Vela per condicionar el col·lector de llevant, s’ha canviat la ubicació de la dutxa i de les passarel·les de fusta. Amb aquesta actuació s’ha recuperat aquest tram com a platja darrera de la piscina municipal.

També s’han canviat les fustes de les bases de les dutxes en el tram comprés entre la platja dels Pescadors i del Cristall on s’ha realitzat un canvi de lluminàries i s’han acabat d’instal·lar aparca bicicletes a la sorra a les platges que no en tenien.

Badalona, 4 de juny de 2019

twitter @AjBadalona