Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aquest dimarts comencen les obres per instal·lar una canonada d’interconnexió de la xarxa freàtica municipal entre la plaça Pompeu Fabra i el Centre Cívic Can Cabanyes

30/06/2020 ::        

Aquesta actuació permetrà ampliar la capacitat d’aprofitament dels recursos hídrics de la ciutat i incrementar l’autosuficiència municipal

Avui dimarts 30 de juny comencen els treballs previs a la instal·lació d’una canonada d’interconnexió de la xarxa freàtica municipal entre la plaça Pompeu Fabra i i el Centre Cívic Can Cabanyes. La interconnexió té una longitud de 651 metres i servirà per connectar la xarxa de la Plaça Pompeu Fabra amb la xarxa de Montigalà. Aquesta obra, prevista al pla director d’aprofitament d’aigües freàtiques de l’any 2003, s’executarà en un termini aproximat de tres mesos i permetrà ampliar la capacitat d’aprofitament dels recursos hídrics de la ciutat.

La major part de la nova canonada anirà instal·lada per l’interior de les conduccions de la xarxa de claveguera, fet que minimitzarà les afectacions a la ciutat, quedant reduïdes als punts d’acopi de materials i d'accés a la xarxa de clavegueram. Es preveu que l’actuació provoqui afectacions en el trànsit a la Rambla Sant Joan a l’altura de Can Cabanyes, on s’eliminarà un carril de circulació per sentit mentre durin les obres.

Des de fa anys, l’Ajuntament de Badalona aposta per una gestió integrada dels recursos hídrics del municipi. Badalona compta actualment amb 9 instal·lacions per a l’aprofitament d’aigües freàtiques distribuïdes per la ciutat: Sant Salvador, Enginyer Deolofeu, Pompeu Frabra, Can Canyadò, Montigalà, Torre Codina, Can Barriga, Can Cabanyes i Ca l’Arnús-Can Solei.

Anualment s’utilitzen uns 90.000.000 milions de litres d’aigua, equivalent a 25 piscines olímpiques per al reg de zones verdes, càrrega de camions cisterna per al baldeig de carrers, la neteja de clavegueram o el reg de jardineres, entre altres. Amb la nova canonada s’espera incrementar la capacitat d’aprofitament fins als 130.000.000 milions de litres.

La canonada projectada també permetrà bombar aigua des de les zones amb més disponibilitat fins a les zones amb més necessitat, sobretot a l’estiu quan la demanda és màxima. D’altra banda, la canonada també s’interconnectarà amb el dipòsit de l’estrella per a usos de neteja i per abastir la futura zona verda de l’estrella.

El 3r tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, ha destacat la importància d’aquesta actuació i ha explicat que “s'emmarca dins de les mesures d’adaptació al canvi climàtic previstes per l’Ajuntament de Badalona amb l’objectiu d’incrementar l’autosuficiència municipal, abordar les sequeres amb més fiabilitat i alhora reduir la pressió sobre els recursos externs”.

Badalona, 30 de juny de 2020

twitter @AjBadalona