Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aquest dimarts comença la Festa Major d’Agost de Badalona

12/08/2019 ::

Els concerts a la Rambla d’Oques Grasses i Bossonaya enceten demà a les 21.30 h les activitats, que s’estendran fins al dijous 15

Badalona inicia aquest dimarts 13 els actes de la Festa Major d’Agost, una celebració que s’estendrà fins al dijous 15 d’agost. Les actuacions musicals i la cultura tradicional i popular tornaran a ser els eixos centrals del programa d’activitats, que comptarà un estiu més amb el tradicional Ball de Festa Major a la Rambla, el Castell de Focs a la platja dels Pescadors, la Tanda de Lluïment i la ballada de gegants, entre d’altres. Enguany, el gran concert de la Festa Major anirà a càrrec d’Oques Grasses.

Dimarts 13

A partir de les 21.30 h, concerts a la Rambla:

    BOSSONAYA: Formació de nou joves músics que fan un directe festiu de versions de rumba, reggae i ska que està causant sensació arreu on actuen.

    OQUES GRASSES: Grup de música osonenc amb un gran èxit en l’àmbit nacional. Tenen un estil musical variat, que s'enquadra especialment en el reggae-pop. Ens presentaran el seu nou disc Fans del Sol.

Dimecres 14

A partir de les 19.30 h, a la plaça de la Vila:

    – PREGÓ

    GRAN XERINGA: Una traca de cinc-cents metres passarà pels carrers de la Costa i de Sant Anastasi i unirà la plaça de la Constitució –antiga plaça de la Vila- amb l’actual plaça de la Vila. La traca acaba amb l’espetec de dotze potents salves de morteret.

    TANDA DE LLUÏMENT. Hi participen: ball de bastons, ball de diables, diables, castellers, el drac Dom Fumera de Pavillard, els dragolins Pomada, Xarop i Xeringueta, els gegants Jeroni, Badamar, Dimonieta, Follet, i els trabucaires.

    CERCAVILA. Els diferents entremesos aniran de la plaça de la Vila fins a la Rambla, on faran un lluïment. Recorregut: carrers de Francesc Layret, Carme, Sant Pere, Sant Pau i la Rambla.

22 hores, a la platja dels Pescadors:

    – CASTELL DE FOCS

Acabat el castell de focs, a la Rambla:

    BALL DE FESTA MAJOR amb l’Orquestra Excellence. L’orquestra ens animarà a ballar tots els estils i ritmes musicals, des del tradicional vals o pasdoble, les salses i els mambos fins al txa-txa-txa, el swing o el rock’n’roll. La nit s’acabarà amb una sessió de música amb un discjòquei.

Dijous 15

8 hores, als carrers de barri del Centre:

    – MATINADES

11.30 hores, a l’església de Santa Maria:

    OFICI SOLEMNE DE SANTA MARIA I REPICADA DE CAMPANES. Els gegants Anastasi i Maria, com ja és tradició, oferiran un ball i un ram de flors a la patrona de la ciutat en nom de tots els badalonins i les badalonines.

A continuació, a la plaça de Barberà:

    BALLADA DE GEGANTS. A càrrec de la Colla de Geganters de Badalona.

    TORNADA D’OFICI. Els gegants Anastasi i Maria, els més antics de la ciutat, aniran en cercavila fins a la plaça de la Vila, on ballaran.

14.30 h, a la Rambla:

    DINAR POPULAR. En acabar el dinar hi haurà sobretaula. Les places són limitades i cal contactar amb la Comissió de Festes a comissiofestesbdn@gmail.com.

18 h, a la Rambla:

    PENTINA EL GAT. Espectacle d’animació per a tots els públics. Durant una bona estona ens convida a cantar, ballar, riure i jugar. Passi el que passi, que ningú marxi sense estar una mica més content i animat.

19 h, a la Rambla:

    BALLADA DE SARDANES. Amb la Cobla Premià. A càrrec de Badalona Sardanista.

22 h, a la platja dels Pescadors

BANY DE BÈSTIES. Les bèsties i els diables es desperten, acalorats, la nit de 15 d’agost i fan de les seves! Acabaran a l’aigua ben refrescats. Foc i bany, dues activitats ben badalonines. Recorregut: passeig Marítim, platja dels Pescadors (a l’altura del carrer del Mar) i platja del Pont d’en Botifarreta. Hi participen: el ball de diables, els diables, La Trempada i el drac de Can Sofre.A càrrec de Badalona Bèsties de Foc.

Badalona, 12 d’agost de 2019

twitter @AjBadalona