Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aquest dimarts 15 de novembre es celebra la novena edició de la Jornada “Badalona emprèn, amb els joves”

14/11/2022 ::        

El fil conductor de les activitats programades serà la sostenibilitat i la cura del planeta

Aquest dimarts 15 de novembre, el Badalona Centre Internacional de Negocis – BCIN acull la novena edició de la Jornada “Badalona emprèn, amb els joves”, una iniciativa que cerca el foment de la creativitat dins dels centres educatius i l’impuls del talent i la motivació del jovent per iniciar i desenvolupar les seves idees emprenedores. Enguany, el fil conductor de les activitats programades serà la sostenibilitat i la cura del planeta.

L’objectiu de la jornada és compartir experiències i apropar als joves la informació i els recursos existents per a que puguin dur a terme les seves iniciatives i desenvolupar les competències i actituds necessàries a l’hora d’assumir reptes quan s’empren un projecte professional. Com sempre, estarà dirigida a fomentar la motivació en els joves per a que puguin preparar-se des de dia d'avui per a realitzar, en el futur, una feina que els motivi i que en conjunt amb els seus interessos personals els doni una sortida professional innovadora i amb futur.

Durant el matí els assistents podran escoltar la presentació “Fem un reset a la terra”, a càrrec d’Helena Calvo responsable de projectes de sensibilització de l’empresa Too Good To Go. També es farà una taula rodona en què cinc joves compartiran la seva experiència personal i com han iniciat el seu negoci o projecte en àmbits relacionats amb la sostenibilitat.

La jornada comptarà amb la participació de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; el primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat i Reconstrucció COVID de l’Ajuntament de Badalona, Àlex Montornès; la segona tinenta d'Alcaldia i regidora de l'Àmbit d'Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó; i la regidora de Joventut, Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Andrea Zapata.

Programació:

9.30 h: Benvinguda i presentació de la jornada a càrrec de Rubén Guijarro, alcalde de Badalona

9.45 h: Presentació “Fem un reset a la Terra", a càrrec d'Helena Calvo, responsable de projectes de sensibilització de Too Good To Go, empresa que lluita contra el malbaratament alimentari. Calvo explicarà la filosofia win-win-win i els conceptes food-people-planet que identifiquen Too Good To Go com una empresa que aposta per donar l'oportunitat a les persones d'actuar en benefici del nostre planeta mentre en gaudeixen. Hi haurà torn de preguntes

10.45 h: Pausa

11.15 h: Presentació de cinc experiències viscudes per joves emprenedors i emprenedores

Míriam Muniesa Garrido, fundadora de Munitas. Artesania i disseny sostenible, especialitzada en noces i esdeveniments.

Judith Diaz Rodriguez, directora d’enginyeria del Grup Giró. Empresa d’envasament sostenible, líder en el sector hortofructícola.

Andrea Camacho Manzaneda i Marta Josa Bordell, fundadores de l’Ovella Verda. Creació de podcasts i vídeos de divulgació sobre temes de medi ambient, biodiversitat i sostenibilitat.

Víctor Rodríguez, cofundador d’Apexrenovables. Empresa de serveis energètics especialitzada en instal·lació i posada en marxa de sistemes d’autoconsum fotovoltaic.

Yolanda Akpoli, cofundadora d’Unión Segundas Oportunidades. Botiga de roba de segona mà que busca l'equilibri entre economia i sostenibilitat.

12.15 h: Cloenda a càrrec de:

Àlex Montornès, 1r tinent d'Alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat i Reconstrucció COVID

Aïda Llauradó, 2a tinenta d'Alcaldia i regidora de l'Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030

Andrea Zapata, regidora de Joventut, Participació Ciutadana i Coordinació Territorial

12.30 h: Actuació IMPRO SHOW, a càrrec de Planeta IMPRO

Badalona, 14 de novembre de 2022

twitter @AjBadalona