Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aprovat l’avantprojecte de l’Ordenança sobre l’ús i conservació del verd privat d’ús públic i tancament d’espais entre blocs privats i solars de Badalona

01/03/2023 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat inicialment el text de l’avantprojecte d’Ordenança sobre l’ús i conservació d’espais de verd privat, però que tenen un ús públic.

L’objecte de l’Ordenança és regular els espais de verd privat d’ús públic qualificats pel planejament de zones 8c (verd privat d’ús públic) i també regular les obligacions dels propietaris i els tancaments dels espais entre blocs i les tanques de solars. A Badalona hi ha un nombre considerable d’espais de titularitat privada que, no obstant, tenen un ús públic, ja que estan destinats a lloc de lliure esbarjo, espai obert, o zona de pas entre dues àrees diferenciades.

A l’avantprojecte d’Ordenança es recullen els drets i les obligacions dels propietaris en relació amb la conservació i ús dels espais de verd privat d’ús públic, l’ús que els ciutadans poden fer respecte d’aquests espais i la relació jurídica entre l’Ajuntament de Badalona i aquests propietaris.

En general, els propietaris de les zones qualificades de verd privat d’ús públic hauran de permetre el lliure accés, l’estada i la lliure circulació dels vianants per aquests espais com si es tractés de l’ús comú general que és el que qualsevol ciutadà pot exercir lliurement sobre el domini públic municipal. En cas de signatura de conveni, l’Ajuntament assumirà com a contraprestació la seguretat pública, a través del cos de la Guàrdia Urbana, la conservació de l’espai, la jardineria, el rec, la neteja, l’enllumenat de l’espai i, si s’escau, les obres necessàries per a l'accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques de l’espai concret. Aquests espais no podran ser objecte de tancament, llevat que l’Ajuntament determini un règim de gestió assimilat al dels parcs públics protegits.

El dictamen ha comptat amb el vot favorable de tots els grups municipals.

Badalona, 1 de març de 2023

twitter @AjBadalona