Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aprovat inicialment el text del reglament del Consell de Prevenció i Seguretat Ciutadana de Badalona (CPSCB)

24/02/2021 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat provisionalment en la sessió ordinària celebrada el dimarts 23 de febrer de 2021 el text del reglament del Consell de Prevenció i Seguretat Ciutadana de Badalona (CPSCB).

El Consell és un òrgan consultiu que té com a finalitat l’assessorament i redacció de propostes i de plans d’actuació en matèria de seguretat ciutadana.

El Reglament que es proposa és producte de l’esforç de tots els grups municipals i les entitats de la ciutat. Ha de regir el funcionament del Consell de Seguretat perquè sigui una eina que permeti apropar el servei de seguretat i prevenció al teixit social de la ciutat.

El Consell ha de servir per dotar de més transparència als problemes que sorgeixin diàriament i posar sobre la taula el treball que realitzen els cossos i forces de seguretat a Badalona i, especialment, la Guàrdia Urbana.

Es pretén que el Consell Municipal de Prevenció i Seguretat Ciutadana de Badalona sigui un fòrum:

• Constructiu i pedagògic de la tasca que fa la policia de Badalona i la resta de cossos policials.

• Que apropi el treball de la Guàrdia Urbana a les entitats socials de la ciutat i que aquestes, a la vegada, puguin transmetre les seves inquietuds als responsables policials.

• Que la ciutadania vegi i percebi el servei de prevenció i seguretat que ofereixen totes les policies com a pròxims i no aliens al seu dia a dia.

• Que es pugui generar un debat ric en continguts sobre les necessitats de Badalona.

• Que es pugui fer valdre en valor la història i la labor del cos i de tots els agents de la Guàrdia Urbana de Badalona.

El dictamen ha estat aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Badalona, 24 de febrer de 2021

twitter @AjBadalona