Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aprovat el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Badalona

29/09/2021 ::            

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 28 de setembre el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Badalona, aprovat en sessió del Consell General per al Pacte de la Reactivació Econòmica i Social de Badalona.

Aquest pla inclou mesures de protecció social i econòmica, atès que la crisi provocada per la COVID-19 ha fet que les administracions necessàriament hagin de realitzar més accions per tal d'evitar més tancaments d'empreses, de comerços i, en general de llocs de treballs, així com mesures d’adaptació dels diferents serveis públics. Mesures que s'han d'implementar, necessàriament, amb un esforç conjunt i solidari i coordinat, de la societat sencera i de tots els agents públics i privats.

El Pla va començar a caminar el passat mes de desembre i s’ha estructurat a través de cinc comissions de treball: polítiques socials, polítiques econòmiques, polítiques de formació i ocupació, polítiques d’habitatge, medi ambient i mobilitat, polítiques d’educació i cultura. Consta de 185 mesures, definides des del consens social i polític, que estableixen les prioritats dels propers anys en l’agenda d’actuacions municipals, i alhora ajudar, tant a totes les persones que, donada aquesta situació tan complexa, s’han quedat en una situació de vulnerabilitat perquè ningú es quedi enrere, com a reprendre i reactivar l’activitat econòmica a la ciutat.

Al llarg d’aquests mesos s’ha treballat de manera conjunta la societat civil badalonina i el consistori municipal, mitjançant el que es pot considerar un exercici de participació ciutadana molt important dut a terme a la ciutat, amb un objectiu molt clar : afrontar l’actual situació de crisi des de la responsabilitat conjunta de tots els grups municipals, els agents socials i econòmics i el conjunt dels veïns i veïnes de Badalona.

El Pla elaborat, consta de 5 àrees d’actuació prioritàries, de 9 àmbits estratègics i de 185 mesures específiques, diferenciades entre les que són d’aplicació a curt termini i les que ho són a mitjà termini. Totes elles sorgides de la participació activa de més de 50 entitats que amb els seus punts de vista han contribuït a construir les prioritats dels propers mesos.

El dictamen ha estat aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Badalona, 29 de setembre de 2021

twitter @AjBadalona