Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Alumnes de cinquè de primària de set escoles de Badalona presenten el seu projecte de cooperativisme escolar

10/03/2023 ::

Els infants han creat tretze cooperatives per elaborar productes que posaran a la venda als Encants de Montigalà el divendres 26 de maig

El pròxim dijous, 16 de març, a les 10 hores, al Teatre Margarida Xirgu, 326 alumnes de 5è de primària de les escoles, Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández, Pau Picasso i Turó d’en Caritg que participen en el projecte “Cultura emprenedora a l’escola” (CUEME), comunicaran formalment a l’Ajuntament de Badalona el procés que han realitzat fins ara per crear la seva cooperativa.

L’acte s’iniciarà amb un diàleg sobre finançament i banca ètica amb la col·laboració d’un representant de Triodos Bank (entitat de banca ètica). Posteriorment les diferents cooperatives es presentaran a la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d'Educació, Feminisme i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, i al primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit d'Impuls de Ciutat i Reconstrucció COVID, Àlex Montornés.

A continuació dos representants de les cooperatives madrines Gramagraf i La Sargantana, vinculades a l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord, començaran a ajudar als cooperativistes en l’estudi de mercat, en la determinació dels productes a elaborar i en el coneixement dels valors i la pràctica del cooperativisme a la nostra ciutat.

Per últim les tretze cooperatives presentaran la sol·licitud al Departament d’Atenció Ciutadana del permís per poder posar una parada el dia 26 de maig als Encants de Montigalà.

Fins ara cada cooperativa ha aprovat els seus estatuts, ha creat la junta directiva, ha dissenyat els seu logotip i ha demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars.

Aquest projecte està integrat en el pla anual de cada centre i afavoreix el desenvolupament de les competències bàsiques del currículum escolar.

El projecte CUEME s’està duent a terme aquest curs a 263 escoles de 107 municipis catalans, amb més de 400 cooperatives creades per més de 9.000 alumnes de cicle superior d’educació primària. El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” està promogut, des del curs 2011-12, per la Diputació de Barcelona, l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

Badalona, 10 de març de 2023

twitter @AjBadalona