Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Álex Pastor presenta la seva dimissió a l’alcaldia i al càrrec de regidor de l’Ajuntament de Badalona

22/04/2020 ::

La 1a tinent d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó, pren el relleu com a alcaldessa accidental

El Govern municipal ha demanat un informe a la Secretaria General perquè, en l’actual situació d’estat d’alarma sanitària, informi quan es podrà convocar el Ple d’investidura

La 1a tinent d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó, i el 4t tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern, Territori i Seguretat, Rubén Guijarro, han anunciat aquest matí en roda de premsa que el fins ara alcalde, Álex Pastor, ha renunciat de manera expressa a l’acta de regidor i, consegüentment, a l’alcaldia de Badalona.

El 4t tinent d’alcaldia, Rubén Guijarro, ha llegit el document de renúncia, que el fins avui alcalde, Álex Pastor, ha fet arribat a l’Ajuntament a través del seu advocat.

“Desde que en junio de 2018 fui nombrado alcalde de Badalona, ha sido un honor servir a mi ciudad de la manera más honesta y profesional posible entregándome a las exigentes necesidades de un cargo como el que ocupo. Como ciudadano, el ponerme a la disposición de los vecinos y vecinas para intentar solucionar los problemas y mejorar su calidad de vida es lo máximo a lo que puede esperar cualquier político.

Sin embargo, he visto resentido el lado más personal y familiar a causa de la cantidad de horas que le he dedicado al trabajo y la exigencia que requiere esta responsabilidad. Estos motivos han afectado mi salud y a mi estado emocional y me ha llevado a hacer cosas de las que me arrepiento y por las que pido disculpas.

Es por estos motivos que presento la dimisión como alcalde de Badalona así como todos los cargos y funciones que se derivan.”

Aïda Llauradó, alcaldessa accidental

Amb la dimissió d’Álex Pastor, la primera tinent d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó, és la nova alcaldessa accidental.

Tant Aïda Llauradó com Rubén Guijarro han manifestat que s’ha encarregat un informe a la Secretaria General de l’Ajuntament que assenyali, atès que ens trobem en estat d’alarma sanitària per la pandèmia de la Covid-19, en quina data es podrà convocar el ple d’investidura on s’haurà d’escollir el nou alcalde o alcaldessa de Badalona.

L’alcaldessa accidental Aïda Llauradó i el regidor Rubén Guijarro han volgut transmetre a la ciutadania de Badalona un missatge de tranquil·litat assenyalant que per al Govern de la ciutat la prioritat continua sent treballar aquests dies per apaivagar els efectes sanitaris, socials i econòmics davant la crisi derivada de la pandèmia ocasionada per la Covdi-19.

Us adjuntem Currículum Vítae d’Aïda Llauradó, alcaldessa accidental de Badalona.

Aïda Llauradó Álvarez

Nascuda a Badalona el 1984. Va estudiar EGB a l’escola Jungfrau i ESO i batxillerat a l’institut Badalona 7. És llicenciada en Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra (2006). Postgrau i Màster en Igualtat de Gènere per la UAB – Diputació de Barcelona (2008). En aquest mandat ha estat la 1a tinent d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminisme.

Va treballar d’agent d’igualtat de gènere a la Diputació de Barcelona a l’Ajuntament de Pineda de Mar del 2008 al 2010. Tècnica d’igualtat de gènere per una empresa privada a Barcelona durant l’any 2011.

Assessora del Grup municipal d’ICV-EUiA de l’Ajuntament de Badalona del 2011-2015. Regidora de l’Ajuntament de Badalona en els últims mesos del mandat 2011-2015. Assessora de Govern de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona del 2015 al 2018. Part del 2018 i 2019 ha treballat per a una empresa en projectes de millora dels Serveis Socials en l’àmbit local, com a politòloga.

A nivell associatiu es va implicar a Joves d’Esquerra Verda des dels 21 anys, i posteriorment a ICV, essent coordinadora local a Badalona, membre de la direcció nacional, i actualment és membre del Consell Nacional de Catalunya en Comú, i coordinadora local de Badalona En Comú.

És membre fundadora de l’Associació Catalana de Professionals de la Igualtat de Gènere (ACPIG), on va ser presidenta del 2010 al 2017. També ha estat implicada en el moviment feminista, a Dones amb Iniciativa, i actualment és sòcia de l’associació La Rotllana, entitat juvenil del barri de la Salut.

Badalona, 22 d’abril de 2020

twitter @AjBadalona