Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Activitats de les biblioteques municipals de Badalona durant el mes de juliol

12/07/2023 ::

El foment a la lectura, els tallers infantils i l’exposició “L’aparador de les meravelles” són les activitats programades a les biblioteques aquest estiu

L’estiu arriba a les biblioteques i aquest mes de juliol destaquen activitats com “Guanyem un estiu lector”, una campanya promoguda des del “Programa LECXIT” de la Fundació Bofill per a incentivar la lectura en temps de vacances. També es trobaran propostes de creació de jocs d’estiu a la Biblioteca Lloreda, i l’exposició “L’aparador de les meravelles” amb una selecció de les millors propostes literàries a les biblioteques Llefià – Xavier Soto i Central Urbana Can Casacuberta.

CALENDARI D’ACTIVITATS

“Guanyem un estiu lector”

• Fins al 7 de setembre a la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta (c. Mossèn Anton, 40-48) i a la Biblioteca Lloreda (Av. Catalunya, 56-62)

• Fins al 6 de setembre a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto (c. Planeta Mart, 2-10)

• Fins al 5 de setembre a la Biblioteca Sant Roc (av. Congrés Eucarístic, s/n)

Horari:

• De 15.30 a 20 hores

A l’espai infantil arrenca “Guanyem un estiu lector”, una campanya promoguda des del “Programa LECXIT” de la Fundació Bofill per a incentivar la lectura en temps de vacances, dirigida a infants de 3r, 4t i 5è de primària i amb especial èmfasi per aquells que a l’estiu no disposen d’activitats que estimulin els seus aprenentatges. Aquest any es proposa enriquir l’estiu amb orientacions i activitats de lectura per no deixar ningú enrere i garantir l’inici del nou curs amb les ganes i seguretat necessàries per a que sigui un èxit.

Organitza: Fundació Bofill i Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona i www.badabiblios.cat

Per a més informació: https://lecxit.cat/guanyem-un-estiu-lector/

Tallers infantils (a partir de 4 anys)

Creem jocs per a l’estiu: taula de balanceig

Avui dimecres, 12 de juliol, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Lloreda

Es proposa realitzar una sèrie de jocs fets amb material de reciclatge, per a què es pugui gaudir-hi durant les vacances d’estiu. En aquest taller es farà una taula de balanceig, amb cartró, pintura i cigrons. Aquest joc potencia la coordinació bilateral, la coordinació ull i mà, la concentració i la motricitat fina.

Creem jocs per a l’estiu: joc de patrons

Demà dijous, 13 de juliol, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Lloreda

Es proposa realitzar una sèrie de jocs fets amb material de reciclatge, per a què pugueu gaudir-hi durant les vacances d’estiu. En aquest taller farem un “Joc de patrons”, amb cartró, pintura i botons. Aquest joc potencia la memòria visual, la memòria a curt termini i el reconeixement de patrons.

Creem jocs per a l’estiu: elefant endrapa-anelles

Dimecres 19 de juliol, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Lloreda

Es proposa realitzar una sèrie de jocs fets amb material de reciclatge, per a què podeu gaudir-hi durant les vacances d’estiu. En aquest taller farem un “Elefant endrapa-anelles”, amb cartró i pintura. Aquest joc ajuda a afinar la força, l’agilitat, la coordinació ull i mà i la velocitat necessària per a encertar l’anella a la trompa de l’elefant.

Creem jocs per a l’estiu: Joc de bitlles

Dijous 20 de juliol, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Lloreda

Es proposa realitzar una sèrie de jocs fets amb material de reciclatge, per a què pugueu gaudir-hi durant les vacances d’estiu. En aquest taller farem un joc de bitlles, amb pots reciclats de iogurts bevibles, pintura i paper. Aquest joc és beneficiós per al desenvolupament psicomotriu dels infants.

Exposició (públic familiar)

“L’aparador de les meravelles”

Fins al 28 de juliol, de 15.30 a 20 hores, a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto

De l’1 al 31 d’agost, de 15.30 a 20.30 hores, a la Biblioteca Can Casacuberta

Imagineu-vos que us trobeu al davant de la biblioteca més gran del món. Imagineu-vos que, just al costat de la porta d’entrada hi ha un vidre enorme rere el qual sempre s’hi mostra una tria del bo i millor del que us espera a dins. És L’aparador de les Meravelles. Imagineu-vos que, aquests dies, la biblioteca el dedica a vuit dels grans temes o gèneres en què es classifica la literatura: amor, por, humor… I que de cadascun presenta alguns dels millors llibres, aquells que defineixen millor el gènere on se’ls ha ubicat i, d’aquesta manera, a qualsevol lector que en triï algun li serà fàcil i plaent endinsar-se en cada gènere, i tindrà l’ajut dels millors companys de viatge. Imagineu-vos…

Organitza: ClijCat, Diputació de Barcelona i Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona www.badabiblios.cat; https://www.ibbycat.cat/laboratori-exposicio/laparador-de-les-meravelles

Horaris biblioteques

Recordem que fins al 31 d’agost, l'horari d'atenció al públic de les biblioteques de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, serà el següent:

Juliol

Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta:

– de dilluns a divendres de 9.30 a 14.30 hores

– dissabtes de 9.30 a 13.30 hores

Resta de biblioteques (Canyadó i Casagemes-Joan Argenté; Llefià-Xavier Soto; Lloreda; Pomar i Sant Roc)

– de dilluns a divendres de 15.30 a 20 hores

Agost

Biblioteca Centra Urbana Can Casacuberta:

– de dilluns a divendres de 9.30 a 14.30 hores

– dissabtes: tancada

Badalona, 12 de juliol de 2023

twitter @AjBadalona