Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Activitats de les biblioteques municipals de Badalona durant aquest mes de setembre

12/09/2023 ::

Comença el curs escolar amb la continuïtat de l’espai Compartim el Coneixement o L’Hora del conte

Aquest setembre, amb l’inici del curs escolar, tornen les activitats a les diferents biblioteques municipals de Badalona on destaquem les següents activitats:

L’Hora del conte

De l’espai infantil L’Hora del conte es recomanen especialment:

Rovelló, de Josep Vallerdú, avui dimarts 12 de setembre, a les 17 hores, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté, amb motiu de la commemoració de l’any Josep Vallerdú. Una activitat basada en la participació col·lectiva i la interpretació de l’obra de manera teatralitzada a partir de la mímica. A càrrec de Joan de Boer.

Les formigues també ballen, el dimarts 26 de setembre, a les 17 hores a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté. Activitat pensada per a familiaritzar els nadons amb el món del llibre. Es recomana venir amb roba còmode per seure a terra amb el nen a la falda. A càrrec d’Ada Cusidó.

Cinc!!, també el 26 de setembre, però a les 17.30, a la Biblioteca Lloreda amb cançons i poesia per a nadons.

Estimat Greenpeace, dijous 28 de setembre, a les 17.30 hores, al Centre Cultural El Carme. Sala Josep Uclés. L’activitat inclou una interacció amb les escultures de l’exposició "50 anys. Camí. Escultures". A càrrec de Josep Camí i el personal bibliotecari.

Primeres paraules, activitat on els adults ajudaran els més menuts a jugar i a descobrir els mots. Dilluns 25 de setembre, a les 18 hores, a la Biblioteca Sant Roc: Let's go to the farm. A càrrec de Ruskuspatruskus.

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat s’explicarà el conte La nena que va aturar el trànsit a totes les biblioteques, entre els dies 19 i 22 d’aquest mes de setembre, a les 17 o 17.30 hores, segons la biblioteca. La protagonista és una nena que, només amb la seva bicicleta, aconsegueix plantar cara al trànsit i aturar el ritme frenètic de la ciutat. Després es farà el Gran Joc de l'Oca de la Mobilitat Segura.

Més activitats:

El vestit nou de l'emperador de Hans Christian Andersen, demà dimecres, 13 de setembre, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Pomar. Activitat que farà gaudir i aprendre en grup amb la lectura i taller relacionat amb els contes.

Gimcana Repte Gènius. Guanyem un estiu lector. També demà, 13 de setembre, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto. Com a cloenda del joc del Repte de Lectura Gènius es farà una divertida gimcana. Els infants que hagin superat el repte rebran el diploma de Superlectors Genials de Llefià 2023.

Joc dels Mussols. Joc de lectura. Dijous 14 de setembre, a les 17.30 hores, al Centre Cultural El Carme: Sala Josep Uclés. Joc de taula on cada dilluns, a la sortida de l’escola, els infants hauran d’agafar en préstec un document (ja sigui un llibre, un DVD, una revista o un CD de música), llançar un dau i avançar per les caselles. Es convida a passar per la biblioteca i a rebre més detalls sobre l’activitat.

Taller de moixaines i jocs de falda. Dimarts 26 de setembre, de 17 hores, la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté . La primera literatura del nadó és de caràcter oral i és fonamental per al seu desenvolupament. Per això totes les cultures tenen i han tingut el seu propi repertori. En aquest espai compartim un variat recull de moixaines, recitats, cançons de bressol, jocs de falda, de dits, breus contes rimats… Activitat per a familiaritzar els nadons amb el món del llibre. Es recomana venir amb roba còmode per seure a terra amb el nen a la falda. A càrrec de Judith Navarro.

Una sorpresa per a la tortuga de Paula Merlán. Dimecres 27 de setembre, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Pomar. Seguit d’un petit taller relacionat amb els contes.

Primeres paraules. Dimecres 27 de setembre, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto. Contes per a menuts. A través de les cançons, les moixaines i els jocs de falda, els infants s'endinsaran al món dels sons i la comunicació verbal. Un espai íntim on plegats ens divertirem amb les nostres veus. A càrrec de Gisela Llimona.

Informació i reserves prèvies

L’activitat L’Hora del conte té un aforament limitat, per tant es recomana fer reserva prèvia:

• Biblioteca Can Casacuberta/Sala Josep Uclés: b.badalona.cc@diba.cat, telèfon: 662922339

• Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté: b.badalona.ca@diba.cat,

telèfon: 934 61 47 89

• Biblioteca Llefià-Xavier Soto: b.badalona.lle@diba.cat, telèfon: 93 383 29 70

• Biblioteca Lloreda: b.badalona.llo@diba.cat, telèfon: 933873175

• Biblioteca Pomar: b.badalona.p@diba.cat, telèfon: 93 395 35 07

• Biblioteca Sant Roc: b.badalona.sr@diba.cat, telèfon: 934 60 12 57

Els infants han d'anar acompanyats d’un adult.

Podeu consultar tota la programació a: https://badabiblios.cat/agenda/.

Laboratori de lectura

Destaquem: Parc de la Serralada de Marina, el dilluns18 de setembre, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Lloreda, i Deixa caure el pinzell, amb Sara Sareta, també el dia 18, a les 18 hores, a la Biblioteca Sant Roc.

Compartim el Coneixement

De l’espai Compartim el Coneixement es destaquen:

El taller Renda Mínima Garantida que s’impartirà el dijous 14 de setembre, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté. S’ensenyarà a tramitar la sol·licitud de Renda Mínima Garantida o veure l’estat de la petició. Els usuaris hauran de portar DNI, targeta sanitària i telèfon smartphone.

Conferències de divulgació i sensibilització. Aquestes són les conferències i tallers que es faran, en el marc del Dia Internacional de l'Alzheimer, a la l’Espai Betúlia. Centre de la paraula i les lletres (carrer d’Enric Borràs, 43-47).

    – Dimecres 13 de setembre, a les 17 hores, Has vist les meves claus? Xerrada a càrrec de Maria del Mar Capella, psicòloga del programa de reforç i estimulació de la Memòria i la Salut

    – Dimecres 20 de setembre, a les 17 hores: “Recursos socials a l’abast de la família cuidadora”. A càrrec de Sònia Maymó, de la Fundació Catalunya Alzheimer

    – Dijous, 21 de setembre, a les 17 hores: “La comunicació amb la persona amb deteriorament cognitiu”. A càrrec de Sònia Maymó, de la Fundació Catalunya Alzheimer

    – Dimecres 27 de setembre, a les 17 hores: taller de musicoteràpia

Aparadors

“Aparador Josep Vallverdú”. Fins al 30 de setembre, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté. Aparador que commemora els cents anys de vida de l'autor d'en Rovelló, Josep Vallverdú.

“Ocellam”. Fins al 22 de setembre, a la Biblioteca Lloreda. Aparador literari d’ocells. Mostra amb la que es vol apropar el món de set especies d’ocells de la mà de textos literaris de diferents autors i autores de Catalunya. Aquesta exposició, produïda per Tantàgora i que fa itinerar la Diputació de Barcelona.

“Aparador de les meravelles”. Fins al 20 de setembre, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté. L’”Aparador de les Meravelles” la biblioteca el dedica a vuit dels grans temes o gèneres en què es classifica la literatura: amor, por, humor… De cadascun es presenta els que defineixen millor el gènere on se’ls ha ubicat i, d’aquesta manera, a qualsevol lector que en triï algun li serà fàcil i plaent endinsar-se en cada gènere.

Més informació a www.badabiblios.cat i agendacultural.badalona.cat/

Badalona, 12 de setembre de 2023

twitter @AjBadalona