Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Activitats de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Badalona durant aquest novembre

03/11/2023 ::

El flamenc, la novel·la històrica, la Setmana de la Ciència, l’alimentació saludable, el medi ambient, o la commemoració del centenari del naixement de Josep Vallverdú centren les activitats d’aquest mes

Aquest mes de novembre continuen les activitats a les biblioteques municipals de Badalona on a més del cicle de promoció d’art flamenc, i del Va de Novel·la Històrica, destaquen les activitats amb motiu de la Setmana de la Ciència, els contes i tallers amb propostes de sensibilització sobre l’alimentació saludable i el medi ambient i la commemoració del centenari del naixement del narrador i dramaturg Josep Vallverdú.

D’ART FLAMENC

Cicle d’activitats per donar a conèixer l’art flamenc.

Proposta d’accions i activitats encaminades a mantenir la promoció i difusió del flamenc a la ciutat. Impulsat des del Servei de Cultura, a través de la Biblioteca Sant Roc, amb dues entitats badalonines Tertúlia Flamenca i Flamenco Vivo, i la col·laboració de la FECAC, que entre el seu elenc d’artistes comptarà amb el guitarrista Diego Cortés.

Entre aquestes activitats hi ha un recital flamenc a càrrec d’Alexandra Moreno i José M. Parra; la mostra “Aparador La Flamencoteca”, amb una selecció d’obres de les novetats del fons de flamenc de la biblioteca, un dels millors fons especialitzats en aquesta manifestació cultural de Catalunya; el Flamenco en Fábula, narració acompanyada de la guitarra, el cant, el ball i la percussió que explica la història i la cronologia del flamenc en les seves etapes i moments des de que es coneix la seva existència; la conferència pràctica “Los palos del flamenco de la A a la Z” amb el musicòleg Faustino Nuñez i el cantaor i director de la Càtedra de Flamencologia, David Pino, o un recital de poemes acompanyat de la veu i la guitarra flamenca.

VA DE NOVEL·LA HISTÒRICA

Quin paper juga la moda en la societat? La història de la moda reflecteix conceptes com el gust, l’elegància o la diferenciació social, i és per això que la indumentària constitueix una important font documental des de l’antiguitat fins a la literatura contemporània.

Xerrades, visites guiades al Museu de Badalona on es presenta una exposició dedicada al modista Joan Antoni Fàbregas, o el club del llibre, amb l’autora Núria Pradas, són les propostes organitzades per aquest novembre.

Amb la col·laboració del Club del Llibre i el Museu de Badalona.

SETMANA DE LA CIÈNCIA

Del 10 al 19 de novembre, se celebrarà a Catalunya la 28a edició de la Setmana de la Ciència amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania.

Les biblioteques de Badalona se sumen a aquesta Setmana de la Ciència programant activitats experimentals conduïdes: bibliolabs tallers i jocs per a la mainada o d’un conte teatralitzat i participatiu que també inclou diferents experiments.

BIBLIOTECA I SALUT: ALIMENTACIÓ SALUDABLE

Es narraran contes sobre alimentació saludable i a continuació es farà un Plat Saludable creat per experts en nutrició de l’Escola T.H. Chan de Salut Pública de Harvard (Harvard T.H. Chan School of Public Health) i els editors de Publicacions de Salut de Harvard (Harvard Health Publications), que serveix com a guia per elaborar àpats saludables i equilibrats.

Ho organitza: Servei de Salut de l’Ajuntament i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, a través de la iniciativa Biblioteca i Salut

PARCS I BIBLIOTEQUES… NATURALMENT! PARC DE SERRALADA DE MARINA

Amb aquest projecte es proposa conèixer el territori així com el patrimoni natural i cultural del teu entorn. Documentals, xerrades, tallers i visites guiades organitzades per les biblioteques públiques dels municipis establerts en cada zona d’influència dels Parcs Naturals aproparan la lectura i la natura.

CENTENARI JOSEP VALLVERDÚ

En motiu del centenari del naixement del dramaturg i narrador Josep Vallverdú a la sala Josep Uclés s’organitza una espectacle dirigit al públic infantil: La biblioteca de Monsieur Seguin. Un viatge literari i musical per l’obra de Josep Vallverdú.

LLEGIR ALS INFANTS

Aquest mes continuen les activitats d’aquest cicle que està pensat per a oferir eines a totes aquelles persones que han de fer de mediadores entre la literatura i els infants i compta amb psicopedagogs i altres professionals amb experiència. Abordarà el perquè explicar contes, com fer-ho i quines lectures triar.

DONATIU DEL FONS DE L’AUTOR BADALONÍ EMILI FERRANDO PUIG

L’autor badaloní ha fet un donatiu dels llibres de tota la seva trajectòria i que ja estan disponibles a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona.

Emili Ferrando Puig va realitzar estudis de Magisteri i de Teologia. És llicenciat en Estudis Eclesiàstics i doctor en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. El 1975 es traslladà a Badalona on ha treballat en diverses escoles i instituts com a professor de Ciències Socials.

Per a més informació d’aquestes activitats i de la resta programades a la Xarxa de Biblioteques de Badalona podeu consultar a www.badabiblos.cat.

Badalona, 3 de novembre de 2023

twitter @AjBadalona