Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

4.300 infants de 28 escoles participaran en la 19a Trobada de nens i nenes dansaires de les escoles de Badalona

19/05/2023 ::

Aquesta nova edició de la Trobada, que pretén despertar la il·lusió i apropar la música i la dansa entre els escolars, tindrà lloc al Palau Municipal d’Esports els dies 24 i 25 de maig

La 19a Trobada de nens i nenes dansaires de les escoles de Badalona tindrà lloc al Palau Municipal d’Esports els pròxims dies 24 i 25 de maig amb la participació de 4.300 infants fins a 4t primària de 28 escoles de la ciutat.

La Trobada és l’activitat que tanca les diferents activitats organitzades pels Mestres de Música d'Educació Infantil i Primària entorn de la dansa popular catalana i d’arreu del món. Aquest curs les i els mestres de música de les vint-i-vuit escoles han fet diferents sessions de treball per aprendre les danses que han ensenyat a tot l’alumnat participant (des d’I3 a 4t de primària) i per organitzar la trobada d’enguany.

Els objectius que es pretenen aconseguir amb aquestes activitats i la 19a Trobada de nens i nenes dansaires de les escoles són aquests:

-Apropar la música als nens i les nenes mitjançant la dansa.

-Despertar la il·lusió i potenciar la responsabilitat dels nens i nenes per compartir una tasca col·lectiva amb altres escoles.

-Potenciar la coordinació psicomotriu dels infants i la seva relació amb l’espai.

-Promoure la interculturalitat a través del coneixement de danses d’arreu del món i tradicionals catalanes.

-Implicar diferents col·lectius en un mateix projecte: infants, mestres, especialistes de música i d’educació física, famílies, entitats i institucions.

La 19a Trobada de nens i nenes dansaires de les escoles de Badalona està organitzada per Mestres de Música d'Educació Infantil i Primària, pel Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. En aquesta edició hi col·laboren Badalona Sardanista, l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i el Club Joventut Badalona.

La 19a edició de la Trobada també comptarà durant els dos dies amb l’actuació d’alumnes de dansa contemporània i espanyola de l’Institut del Teatre, institució que també col·labora des de fa anys amb aquest esdeveniment, així com l’actuació del Grup Sardanista Maig i del grup de grallers So Nat, que interpretarà la música en directe d’algunes danses.

Escoles participants

Dimecres 24 de maig: Antoni Botey; Baldomer Solà; Bufalà, Joan Llongueras, Josep Carner, Jungfrau; Llibertat, Llorens Artigas; Margarida Xirgu; Pau Picasso; Pere de Tera; Progrés, Santíssima Trinitat i Turó d’en Caritg.

Dijous 25 de maig: Badalona Port; Baldiri Reixach; Feliu i Vegués; Gitanjali; Ítaca; Joan Coret, Josep Boada; Les Ciències; Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Rafael Alberti; Salesians Badalona; Salvador Espriu i Ventós Mir.

Badalona, 19 de maig de 2023

twitter @AjBadalona