Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

30.075 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria comencen aquest mes de setembre el nou curs escolar a Badalona

10/09/2021 ::

La principal novetat d’aquest curs serà la tornada a les classes presencials a les aules

El treball conjunt d’Ajuntament, Generalitat i famílies ha permès reubicar a altres centres de la ciutat els gairebé 300 alumnes afectats pel tancament del Col·legi Boix

Aquest mes de setembre comencen el curs escolar 2020-2021 a Badalona un total de 30.075 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria.

A educació infantil hi ha 5.963 alumnes dividits en 1.890 de P3; 2.013 de P4 i 2.060 de P5.

A les aules d’educació primària hi ha el grup més nombrós amb 13.903 alumnes repartits de la manera següent: 2.214 (1r); 2.174 (2n); 2.221 (3r); 2.392 (4t); 2.403 (5è) i 2.499 (6è).

Pel que fa a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), inicien el curs escolar a Badalona 10.209 alumnes: 2.582 (1r); 2.631 (2n); 2.588 (3r) i 2.408 (4t).

Respecte l’any anterior hi haurà a Badalona al nou curs 825 alumnes menys, concentrant-se la disminució a Infantil i Primària.

L’Ajuntament de Badalona manté per aquest nou curs el servei d'Agents Escolars de suport als centres escolars. El servei es desenvoluparà als 60 centres d'Infantil i Primària, tant públics com concertats de la ciutat, durant les entrades del matí i la sortida de la tarda. Entre les tasques d'aquests agents es troba vetllar per la seguretat dels infants i joves, fer de suport a la seguretat als passos de vianants més pròxims als centres i donar suport en l'acompliment de les mesures anticovid, especialment en els moments de més concentració de persones als entorns dels centres escolar.

Tornada a la presencialitat i reubicació dels alumnes afectats pel tancament del Col·legi Boix

La regidora d’Educació, Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Badalona, Amanda Feria, ha remarcat que “amb l’adopció de totes les mesures sanitàries i l’impuls de la vacunació als escolars de més de 12 anys esperem que el curs recuperi la normalitat i la presencialitat a les aules”.

La regidora d’Educació també ha destacat el fet que les prop de 300 famílies afectades pel tancament del Col·legi Boix hagin pogut matricular els seus fills i filles en altres centres escolars de la ciutat i ha remarcat “la comprensió i l’esforç conjunt d’Ajuntament, Generalitat i famílies per superar en molt poc temps aquest greu ensurt”. “Hem treballat per mantenir els grups amb l’obertura de noves línies als centres escolars del barri i, tot i les dificultats, finalment la gran majoria dels alumnes s’han pogut matricular-se en la seva primera opció”, ha conclòs la regidora d’Educació.

Durant l’estiu, tant per part de la Generalitat com de l’Ajuntament han executat diverses obres de manteniment dels centres. En el cas de l’Ajuntament, ha ressenyat la regidora d’Educació, “hem fet especial esforç en els elements de seguretat i en aquest sentit cal destacar l’actualització dels sistemes d’alarma i la renovació dels extintors”. També, afegeix la regidora, “estem treballant en totes les actuacions previstes al pressupost d’inversions per projectes i arranjaments de gran abast com ara la renovació finestres, calderes i condicionament dels patis”.

Pel que fa a nous centres cal destacar l’inici de la construcció del nou edifici de l’institut Ventura Gassol i que les escoles Ventós Mir i Badalona Port ja compten amb un avantprojecte que l’Ajuntament ha presentat a la comunitat educativa, pendent de la seva licitació.

D’altra banda ha començat amb normalitat el curs a les prop de 500 places de les 7 escoles bressol públiques a Badalona, 5 de les quals són municipals,

Badalona, 10 de setembre de 2021

twitter @AjBadalona