Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

1.100 alumnes de 6è de primària de 36 escoles de la ciutat participen des d’aquest dilluns en el Badacorfbol

27/02/2023 ::    

L’activitat, que s’emmarca en la XXIII edició del Badasport, es farà des d’avui fins al divendres 3 al camp de futbol de la Zona Esportiva Municipal Can Cabanyes

Des d’aquest dilluns i fins al pròxim divendres 3 de març, 1.100 nois i noies de sisè de primària de 36 escoles de la ciutat practicaran el corfbol a la Zona Esportiva Municipal Can Cabanyes dins de les activitats de la XXIII edició del Badasport, una iniciativa del Grup de Mestres d’Educació Física de Badalona que promou la pràctica esportiva a les escoles de Badalona. El Badacorfbol compta amb el suport d’alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Barres i Ones, del Club Korfbal Badalona-La Rotllana i de la Federació Catalana de Korfbal.

El corfbol és un esport que manté similituds amb el bàsquet. Es juga entre dos equips amb l’objectiu d’introduir una pilota dins d’una cistella. Els equips són mixts, formats per quatre nois i quatre noies, i es basa en els principis de la cooperació, la no-violència, la no-especialització, l’habilitat i la coeducació. Aquests valors el fan especialment educatiu i apte per a l'entorn escolar, sent un esport d'equip mixt que es practica a tot el món. Les seves normes estan pensades per a l'educació de l'individu en un ambient d'igualtat i de respecte.

El Badasport promou la pràctica esportiva a quaranta escoles a través de sis modalitats mitjançant jocs preesportius, cooperatius i tradicionals, d’esports com el corfbol i l’atletisme, així com de proves d’orientació en un parc de la ciutat, i de diverses activitats lúdiques a un poliesportiu i a la platja. Està organitzat pel Grup de Treball de Mestres d’Educació Física de Badalona, el Centre de Recursos Pedagògics i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Badalona.

En aquesta edició del Badasport hi participen aquestes 36 escoles:

Antoni Botey, Artur Martorell, Badalona Port, Baldiri Reixac, Baldomer Solà, Bufalà, Cascavell (SAB), Feliu i Vegués, Folch i Torres, Gitanjali, Ítaca, Joan Coret, Joan Llongueras, Joan Miró, Josep Boada, Josep Carner, Jungfrau, Les Ciències, López Torrejón, Llibertat, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Montigalà, Pau Picasso, Pere de Tera, Planas i Casals, Pompeu Fabra (SAB), Progrés, Rafael Alberti, Rafael Casanova, Salesians Badalona, Salvador Espriu, Sant Jordi, Turó d’en Caritg i Ventós Mir.

Badalona, 27 de febrer de 2022

twitter @AjBadalona