Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona
La mala dicció

La mala dicció

De Jordi Oriol
Durada: 1 h 10 min.

El polifacètic autor, actor i director Jordi Oriol, amb la complicitat del director Xavier Albertí, ha pervertit Shakespeare per tercera vegada.

 

Després de fer-se a mida Hamlet i La tempesta, li ha tocat el torn a Macbeth... amb una al·legoria sobre el poder de la paraula i el deliri de la imaginació.

 

Som sota els efectes d’un encanteri que ens fa viure encegats pel capitalisme actual entre el de dalt i el de baix, entre el bé i el mal. I, per la gràcia geogràfica i l’evident polaritat, ens ha tocattenir el poder i la il·lusió de llibertat. I dominats per aquestes capacitats i eternament insatisfets, hem abusat de poder i excedit d’autoritat, creant crims innombrables que han portat el món al límit del col·lapse. Ara conscients, vivim un temps de remordiments i a la nit sentim sorolls que ens roben el son. Un cop destruït el món natural, només ens queda aquest món abarrotat del llenguatge. Ens ha caigut una maledicció per haver portat la mà a l’addicció.

 

El que fan Jordi Oriol, Carles Pedragosa i Paula Malia a La mala dicció i damunt de l’escenari és màgia. Màgia amb les paraules. Màgia amb la música. Màgia amb la interpretació.

 Nicolás Larruy, Espectáculos BCN

Teatre Margarida Xirgu, Badalona

01/10/2022 20:00

twitter @AjBadalona