Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Viu l’Estiu a Badalona 2022 convida la ciutadania a gaudir del bon temps i de la ciutat amb un programa d’activitats i experiències per a tothom

28/06/2022 ::    

A les activitats consolidades com les Nits del Port, el festival de cinema Cryptshow o les nits d'Estiu a l'Anís del Mono s’afegeix enguany novetats com la Claca, un festival d'arts als carrers

L’Ajuntament de Badalona ha organitzat una sèrie d’activitats que, amb el nom de Viu l’Estiu a Badalona 2022, convida tota la ciutadania a compartir i participar en iniciatives pensades per gaudir d’aquesta època de l’any i de la ciutat. La programació es completa amb activitats i experiències organitzades amb la col·laboració de diverses entitats. La programació presenta iniciatives consolidades com les Nits del Port, el festival de cinema Cryptshow o les Nits d'Estiu a l'Anís del Mono, i d’altres que són novetat com la Claca, un festival d'arts al carrer. No hi falten els concerts, refrescants activitats aquàtiques relacionades amb el mar i la Festa Major d’Agost, plena d’actes de cultura tradicional i popular.

L’acte de presentació ha tingut lloc aquest dimarts al matí a la Donzella de la Costa amb l’assistència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i la regidora de l’Àmbit de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, així com de representants de diverses entitats de la ciutat que participen en l’organització d’activitats programades a “Viu l’Estiu a Badalona 2022”. L’alcalde Rubén Guijarro ha explicat que la programació d’enguany “transmet uns valors positius i optimistes per projectar la imatge de Badalona i potenciar la relació entre el seu veïnat a través de dos pilars bàsics de la ciutat com són les activitats esportives i de lleure i la cultura”. Guijarro ha destacat que “l’oferta d’activitats barreja opcions que ja tenen un llarg recorregut, com el Cryptoshow o les Nits al Port, amb altres de nova creació com La Claca, que estem segurs que tindrà una gran acollida entre la ciutadania”.

La regidora de l’Àmbit de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, també ha volgut ressaltar la creació del Festival d’Arts de Carrer La Claca per aquest estiu com una de les principals atraccions de l’agenda d’activitats i ha agraït al Circol la seva implicació per organitzar-lo. “La campanya Viu l’Estiu a Badalona apropa la cultura a tota la ciutadania a través d’activitats per a totes les edats que, gràcies als seus diferents formats, s’adapten a tots els públics i donen resposta a inquietuds i interessos molt variats”, ha afirmat la regidora Lara.

Tota la programació es pot consultar al Llibret adjunt (format PDF) o a través del web de l’Ajuntament de Badalona (www.badalona.cat) o a l’Agenda Cultural www.agendacultural.badalona.cat

A continuació us destaquem algunes de les activitats programades:

Nits al Port de Badalona 2022

Durant tots els caps de setmana de juliol, divendres, dissabtes i diumenges, el port de Badalona acollirà més d’una trentena d’espectacles entre concerts, monòlegs, dansa, activitats i animació infantil… així com restauració de proximitat (foodtrucks), Markets i zones chillout. Es pot consultar la programació i fer reserva de les entrades a:

https://nitsalportdebadalona.com/ca/home-cat/

Badalona i …Accció!

Es tracta d’una oferta d’activitats d’estiu especialment pensada per a joves com ara Masterclass d’Skate, guió i anàlisi cinematogràfic, dansa urbana, pàdel surf, locució radiofònica, youtuber o actoral, entre altres. Les activitats són gratuïtes i dirigides a joves de 13 a 18 anys. Més informació al telèfon del Badiu Jove 93 483 29 34.

Cryptshow Festival

Torna el Cryptshow Festival – Apologia del Gènere fantàstic del terror. De l’1 al 9 de juliol es podrà gaudir, o patir!, del festival cinematogràfic que fa apologia del gènere del terror, la fantasia i la ciència-ficció mantenint sempre un segell molt particular. També tindrà lloc la secció oficial de curtmetratges internacionals a competició.(www.cryptshow.com)

Nits d’Estiu al Museu a l’Anís del Mono

Els divendres 1, 8, 15 i 22 de juliol , el Museu de Badalona organitza visites guiades a la fàbrica d’Anís del Mono per acabar la vetllada gaudint d’un concert al pati d’aquest singular espai patrimonial de la ciutat. (www.museudebadalona.cat)

La Claca – Festival d’Arts de Carrer

Com a novetat destacada d’aquest estiu, l’Ajuntament de Badalona en col·laboració amb El Círcol, presenta La Claca, un festival d’arts al carrer amb una oferta d’espectacles gratuïts per a tots els públics i a escenaris tan diversos de la ciutat com el passeig Marítim, el passeig de la Rambla, el parc de les Palmeres, el carrer de la Provença o el Parc de Can Solei i Ca l’Arnús.

www.agendacultural.badalona.cat

Esnòrquel a Badalona

L'Ajuntament de Badalona ofereix aquest estiu 10 sortides guiades d'esnòrquel per tal de donar a conèixer la riquesa natural de les platges de Badalona. Les sortides, amb inscripció prèvia, són gratuïtes i tindran lloc els caps de setmana del 2 de juliol fins al 4 de setembre, alternant dissabtes i diumenges.

Les reserves s’han de fer per correu electrònic a: reserves@anellides.com o bé per telèfon, 613 035 213 (de les 16 hores a les 20 hores).

Més informació:

http://ajuntament.badalona.cat/noticies/lajuntament-de-badalona-ofereix-aquest-estiu-sortides-desnorquel-a-la-platja-guiades-per-experts/

Obrim el pati al barri

Des del 27 de juny fins al 5 d’agost i des del 22 d’agost fins al 9 de setembre s’obren el pati de les escoles de la ciutat perquè els infants i joves gaudeixin d’un espai dirigit amb monitors on jugar i fer esport. Activitat gratuïta i noc inscripció. Escoles participants: Escola Feliu i Vegués; Escola Joan Llongueras; Institut Escola Baldomer Solà; Escola Ítaca; Escola Miguel Hernández; Escola Salvador Espriu; Escola Progrès i Escola Jungfrau.

Altres activitats

Esports i experiències nàutiques al Port i a la platja de la Marina

Vela lleugera, SUP ioga, caiac, pàdel, windsurf… fins al 30 de setembre al port de Badalona i a la platja de Marina. Consulteu al web les tarifes de les activitats. Cal inscripció prèvia. (www.marinabadalona.cat)

Campus d’estiu al Mar

Proposta d’activitats nàutiques i d’acostament al mar (vela lleugera, pàdel surf, caiac, rem, BIG SUP, navegació al Quetx Ciutat Badalona, descoberta del medi, dragon boat… Preu: a partir de 125 € / setmana. Cal inscripció prèvia. Informació i reserves:

93 320 75 00 o events@marinabadalona.cat

Concerts

Orgull Badalona 2022

Divendres 1 de juliol, organitzat per l’Ajuntament de Badalona amb la col·laboració de Tornem-hi i el col·lectiu LGTBIQ+. A la plaça de la Plana des de les 20 fins a les 00.30 hores.

Doo Wop Club

Actuació del grup Doo Wop Club. Dissabte 9 de juliol a partir de les 22 hores al passeig Marítim a tocar del pont del Petroli.

Assaig a la fresca

Concert – assaig a la fresca, obert a tot el públic del passeig de la Rambla per gaudir d’una estona escoltant música alegre de gòspel. Dijous, 21 de juliol, a partir de les 20.30 hores, al Racó d’en Gual – Escales de l’Escola del Mar – Centre de Recursos Marins de Badalona. Organitzat per l’Associació Gòspel Sentits de Badalona.

Concert de Paula Domínguez

La cantant i compositora Paula Domínguez ofereix un concert el 30 de juliol a l’Escorxador a partir de les 22 hores. Organitza l’Ajuntament de Badalona i és gratuït.

Badalona, 28 de juny de 2022

twitter @AjBadalona