Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Presentació del projecte comunitari d’art urbà a la plaça d’Antonio Machado del barri La Salut

El projecte compta amb la participació del veïnat, entitats i famílies del barri i ha culminat amb la pintada de la plaça amb el suport artístic de Spogo i el seu equip Pintamos Mucho

El pròxim dimecres 8 de febrer tindrà lloc la presentació del projecte d’art urbà a la plaça d’Antonio Machado del barri de La Salut que ha impulsat el Servei de Mediació de l’Ajuntament de Badalona dins del projecte de “Barris i Comunitats: motors de transformació social” de la Diputació de Barcelona.

Aquest projecte urbà, creat per l’artista badaloní Spogo i el seu equip Pintamos Mucho, és un procés comunitari que va arrencar amb diferents tallers artístics adreçats a entitats i ciutadans: infants, joves, famílies, gent gran, etc. i va culminar amb la pintada de tota la plaça d’Antonio Machado, inclosos la majoria dels seus elements com el parc infantil, les jardineres i les parets en general.

Més enllà d’un criteri artístic o estètic, aquesta acció respon a diferents objectius en clau comunitària, com ara oferir un espai de creació col·lectiva; fomentar la participació ciutadana per generar vincles entre diferents col·lectius; reforçar el sentiment de pertinença i conscienciar sobre la importància de la cura de l’espai entre tots i totes. Alhora ha estat un espai d’intercanvi de percepcions d’aquesta plaça per part dels veïns i veïnes que s’han interessat per l’acció.

Com millorar els barris i enfortir la convivència

Al voltant del projecte “Barris i Comunitats: motors de transformació social” es reuneixen periòdicament el Servei de Mediació de l’Ajuntament de Badalona amb la ciutadania i les entitats del territori. Aquesta és una taula on es planifiquen accions com aquesta per a la millora del barri, especialment orientades en el foment d’una convivència potenciadora, la generació de vincles, suport a comunitats veïnals, la millora de l’autoestima del barri i la reducció de l’exclusió social.

Durant l’any passat es van realitzar diverses accions com seguiment de comunitats de veïns; suport en projectes de rehabilitació d’edificis de la Salut Alta i Sant Joan de Llefià; gestió de conflictes veïnals; concerts per la convivència i la inclusió; educadores socials a medi obert fent tasques educatives amb joves en risc d’exclusió social i contacte amb el veïnat; teatre social amb persones grans i la coordinació amb les entitats i altres àrees i serveis de l’Ajuntament de Badalona.

Entitats participants durant el projecte

-Casal Cívic i Comunitari Badalona – Salut Alta

– Fundació Salut Alta

-Casal Cívic Comunitari Badalona – Turó d’en Caritg

– Fundació Badalona Capaç

– Club Social el Badiu

– Club Social La Ginesta

– Verd Urbà Badalona

Badalona, 31 de gener de 2023

twitter @AjBadalona