Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Nova campanya per difondre el projecte Radars Badalona per evitar la soledat no volguda de la gent gran

28/10/2021 ::

Els comerços, les farmàcies i les entitats veïnals col·laborades mostraran cartells amb el telèfon gratuït 900 102 844 per alertar sobre les persones grans que estiguin soles i necessitin suport

“Coneixes persones grans que estiguin soles i que necessitin algun suport i visquin al teu barri? Truca al telèfon 900 102 844”. Aquesta és la crida que fa la nova campanya de difusió del projecte Radars Badalona.

L’Àrea de Gent Gran, Ciutadania, Polítiques d’Igualtat, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Badalona vol reactivar el projecte Radars Badalona amb l’edició de pòsters, fulls volants i enganxines. Aquest material, amb una renovada imatge, es difondrà als comerços, les farmàcies i les entitats veïnals que col·laboren com a detectors–radars- en aquesta iniciativa comunitària. Radars Badalona té l’objectiu de detectar i prevenir situacions de risc en persones grans i poder pal·liar els efectes de la solitud no desitjada.

Nascut l’any 2019 com a prova pilot als barris de Dalt la Vila, Centre i Coll i Pujol, Radars Badalona treballa teixint una xarxa de barri, formada per les associacions veïnals, comerços, farmàcies, ambulatoris i els Serveis Socials, per detectar situacions de vulnerabilitat de les persones grans.

Radars Badalona, en conveni amb l’Ajuntament de Barcelona, presenta aquesta nova campanya organitzada per l’Ajuntament de Badalona, Amics de la Gent Gran, el Servei d’Atenció Primària del Barcelonès Nord i Maresme de l’Institut Català de la Salut i la Creu Roja del Barcelonès Nord, i amb la col·laboració de les associacions de veïns del Centre de Badalona; de Coll i Pujol, de Dalt La Vila; de Can Mercader i el Quart Món dels Pares Carmelites.

Per a la regidora la regidora de l’Àrea de Gent Gran, Ciutadania i Polítiques d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Florència Badia: “cal que continuem fent l’esforç de detectar situacions de solitud no desitjada entre la nostra gent gran per tal de prevenir un deteriorament de la salut física i emocional en les persones d’edat avançada. És una realitat que les relacions amb altres i la participació en l’entorn social ajuda a millorar substancialment les nostres vides. Ara i sempre tenim un deure amb la gent gran de Badalona, no podem abandonar-la, ni deixar-la en l’oblit.”

Badalona, 28 d’octubre de 2021

twitter @AjBadalona