Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció per a la resolució de la situació de tancament de la biblioteca de Can Casacuberta i per garantir l’oferiment d’espais i serveis municipals substitutius mentre roman tancada

27/04/2022 ::

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 26 d’abril la moció per a la resolució de la situació de tancament de la biblioteca de Can Casacuberta i per garantir l’oferiment d’espais i serveis municipals substitutius mentre roman tancada.

La moció proposa els següent acords:

1. Informar quinzenalment la ciutadania de l’estat d’execució de les obres i de l’estat de les licitacions i confeccionar i mantenir actualitzat un calendari on es reflecteixin les actuacions necessàries per garantir la reobertura de l'equipament en el termini establert.

2. Mantenir actualitzat i consultable el pla de biblioteques municipal. Informar la plataforma i les entitats col·laboradores de l’estat d’aquest pla i fomentar la transparència sobre compromís del consistori en relació a les dues biblioteques que s’hi preveien i que encara no s’han obert (la de Bufalà / Bonavista / Canyet / Morera / Montigalà i la de La Salut / Sant Mori de Llefià / Artigas / Sant Antoni de Llefià).

3. Informar la plataforma, les entitats col·laboradores i la ciutadania del cost diari que genera la biblioteca en els més de dos anys en què no està prestant cap servei (recursos humans, manteniments, subministraments, etc.).

4. Informar la plataforma i les entitats col·laboradores del destí de les partides pressupostàries que hi havia previstes durant 2020, 2021 i 2022 per al funcionament de la biblioteca.

5. Informar la plataforma i les entitats col·laboradores sobre les subvencions de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya o d’altres administracions supramunicipals destinades a la biblioteca que s’han perdut mentre la biblioteca ha estat tancada.

6. Cedir espais i programació alternativa –durant el temps que estigui tancada la biblioteca– on portar a terme les activitats i serveis de la biblioteca, com sales d’estudi, espais de lectura, activitats culturals, etc.

7. Prendre les accions necessàries per garantir que l’equipament reobri com més aviat millor (com a tard, durant la tardor d’enguany, segons el compromís adquirit en roda de premsa de 20 d’abril) i complint amb totes les mesures de seguretat reglamentàries sense posar en risc ni treballadors ni usuaris. Assegurar-se d’evitar en un futur situacions com les que han portat al tancament de l’equipament.

8. Informar la plataforma Can Casacuberta Oberta, les entitats col·laboradores i la ciutadania d’aquests acords i de les accions derivades d'aquests.

La moció ha estat aprovada amb el vots favorable de tots els Grups Municipals.

Badalona, 27 d’abril de 2022

twitter @AjBadalona