Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció a favor d’un tracte digne de les entitats bancàries als seus clients, sobretot aquells, d’edat avançada

23/02/2022 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 22 de febrer la moció a favor d'un tracte digne de les entitats bancàries als seus clients, sobretot aquells, d'edat avançada.

La moció proposa els següents acords:

PRIMER.- Fer una valoració de l’atenció que rep la gent gran a les entitats bancàries de Badalona.

SEGON.- Instar al conjunt de les entitats bancàries i financeres que operen a Badalona, a reforçar els recursos d’atenció al client, per tal d’oferir un servei adequat durant tot l’horari en especial atenció a les persones grans que no poden fer els seus tràmits o gestions on-line.

.

TERCER.- Instar a l’Ajuntament de Badalona treballi preferentment amb aquelles entitats bancàries que atenguin, amb un tracte més humà, a la gent gran de Badalona.

QUART.- Instar a l’Ajuntament a fer una campanya informativa per tal de fer arribar a les persones grans un suport administratiu en aquelles reclamacions pel cobrament de comissions clarament abusives per part de les entitats bancàries de Badalona.

CINQUÈ.- Que estudiï la possibilitat d’incrementar la taxa d’ocupació de la via pública que, segons les informacions de què disposem, actualment és de 500€ a, per exemple, 10.000€ amb una bonificació del 95%, a aquelles entitats que atenguin personalment a la gent gran al llarg de tota la jornada laboral.

SISÈ..- Instar al Banc d’Espanya, organisme regulador competent del sistema financer a:

• Controlar que els productes financers de les entitats bancàries no continguin publicitat enganyosa i que les exigeixi una informació transparent i real sobre les serveis i productes.

• Prohibir el cobrament de comissions a persones, sobretot el col·lectiu de persones grans, que no poden utilitzar que no poden utilitzar els caixers automàtics ni internet per fer les gestions bancàries de pagaments i gestió dels seus ingressos.

SETÈ.- Traslladar aquest acord al moviment pensionista de Badalona, a altres organitzacions que defensin els drets dels/les pensionistes, a col·lectius i entitats que treballen amb la gent gran, a la FAVB, a la Conselleria d’Economia i Hisenda de la Generalitat i a totes les entitats bancàries que operen amb oficina pròpia a Badalona.

La moció ha estat aprovada amb el vots favorable de tots els Grups Municipals.

Badalona, 23 de febrer de 2022

twitter @AjBadalona