Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Matinal de fitness Contra el Càncer de Mama dissabte 15 d’octubre a la plaça de la Plana

11/10/2022 ::            

Es tracta d'una activitat lúdica i de sensibilització on la recaptació anirà destinada a donar suport als projectes socials de l'Associació Contra el Càncer a Badalona i a la investigació

L’Associació Contra el Càncer a Badalona impulsa la Matinal de fitness Contra el Càncer de Mama que tindrà lloc a la plaça de la Plana aquest dissabte 15 d’octubre a partir de les 10 del matí. L’activitat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, està dirigida a tots els públics amb l’objectiu de conscienciar i col·laborar amb la investigació contra la malaltia.

Es tracta d'una activitat lúdica i de sensibilització on la recaptació de les inscripcions de 5 euros per participant anirà destinada als projectes socials de l'Associació i a la investigació.

Programa d’activitats:

10 hores. Body balance, amb Duet Sports

11 hores. Zumba, amb Soho Fit Badalona

12 hores. Dona’m dance, amb Dona Fitness BDN

Les inscripcions es poden fer en línia, des d'aquest enllaç: https://enmarcha.contraelcancer.es/ca/esdeveniment/matinal-fitness-badalona i presencialment el mateix dia de l’activitat a la plaça de la Plana.

La 4a tinenta d’alcaldia i regidora de l'Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut de l’Ajuntament de Badalona, Teresa González, ha fet una crida a la participació: “tothom pot col·laborar amb aquesta causa, ja sigui activament, fent exercici d’una manera entretinguda i divertida, ja sigui ajudant econòmicament. Estic convençuda que, una vegada més, demostrarem que Badalona és una ciutat esportiva i solidària i dissabte omplirem la plaça de la Plana, farem costat perquè darrera hi ha una gran causa i l'esforç solidari de molta gent que faran possible aquesta activitat”.

30.000 nous casos

L’any 2021 a Espanya va haver-hi 34.353 nous casos de càncer de mama (estadis I al IV), tot i que la taxa de supervivència és superior al 85% es produeixen 6.000 defuncions a l’any. Aproximadament entre el 5 i el 6% dels diagnòstics de càncer de mama són metastàsics (estadi IV). S’estima que el 30% de les pacients diagnosticades en estadis I, II i III desenvoluparan metàstasi amb el temps. La taxa de supervivència del càncer de mama metastàsic se situa entorn del 25% per la qual cosa és imprescindible aprofundir en la investigació. L’Associació Contra el Càncer destina més de 17 M€ a investigar el càncer de mama, incidint especialment en el càncer de mama metastàsic.

Badalona, 11 d’octubre de 2022

twitter @AjBadalona