Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’exposició “Construccions indentitàries. Work in progress” tanca amb la projecció del documental EnFemme a la sala El Refugi de Badalona

22/05/2019 ::    

L’emissió posa punt final als actes per commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Aquest diumenge 26 de maig acabarà l’exposició fotografia “Construccions identitàries. Work in progress” que s’ha pogut veure des del divendres 17 de maig, a la sala d’exposicions El Refugi (plaça de la Vila s/n), amb la projecció del documental EnFemme de l'antropòloga Alba Barbé i Serra, amb la col·laboració del club EnFemme.

El club EnFemme és un petit refugi per a l’anonimat a Barcelona, que acull a aquells homes que els agrada vestir-se de dona. A poc a poc s’anirà descobrint la fluïdesa del gènere en un món vertiginós que exigeix constantment posicionar als espectadors i a les espectadores.

Amb l’aparició d'internet surt a la llum un col·lectiu de persones que comencen a pensar-se com a cross-dressers. No els encaixava la imatge que deixà en herència "la travesti" en els moviments d'alliberament sexual durant el tardo franquisme o la Transició. En Femme revela el silenci d’una vivència que ja no es pot mantenir oculta, però també la solidaritat i la importància del plaer a l’hora de construir la identitat.

El documental recull també el punt de vista de les seves famílies, amb el testimoni de la Carme que l'any 2009, tres dies abans del seu 25è aniversari de casament, el seu marit li va confessar que era un cross-dresser. Anys després, la Carme recupera els diaris que va escriure i recull les emocions i situacions viscudes a partir d’aquell moment.

La projecció del documental, gratuïta i amb entrada lliure, serà el mateix diumenge, 26 de maig, a les 18 hores a la sala El Refugi.

Amb l’emissió del documental s’acaben els actes que l’Ajuntament de Badalona ha programat per commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia amb la voluntat de sensibilitzar la ciutadania al voltant de la lluita invisible, i sovint silenciada, de les persones que volen viure la seva identitat i orientació sexual en llibertat i des del respecte i que encara avui segueixen sent víctimes de la discriminació i la intolerància.

Badalona, 22 de maig de 2019

twitter @AjBadalona