Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Associació Restarting Badalona es presenta amb l’objectiu d’impulsar les potencialitats de la ciutat

31/01/2020 ::    

Un dels objectius de l’associació és posicionar Badalona com a ciutat metropolitana de referència

Aquest divendres ha tingut lloc la presentació de Restarting Badalona, una associació privada, sense ànim de lucre, fundada per una trentena de persones de Badalona de diferents camps professionals per impulsar les potencialitats de la ciutat. A la presentació hi ha assistit l’alcalde accidental de l’Ajuntament de Badalona, Rubén Guijarro, i una representació de la nova entitat encapçalada pel seu president d’honor, Màrius Rubiralta, i el president, Ferran Falcó.

Restarting Badalona és, segons han explicat, una associació oberta al conjunt de l'ecosistema innovador local i internacional. És un projecte per fer present la ciutat en el futur aprofitant totes les seves potencialitats. Restarting Badalona, afegeixen els seus promotors, és un punt de trobada per a totes aquelles persones, entitats, empreses, que vulguin participar i sumar en fer de Badalona un territori innovador i que impulsi a la ciutat cap a la societat del coneixement.

L’Associació Restarting Badalona es presenta com “un grup transversal i multidisciplinar de persones de Badalona o implicades amb la ciutat. Un equip amb la prioritat de desplegar una estratègia local que permeti sumar complicitats supramunicipals, en tots els àmbits, per bastir un context facilitador per continuar avançant cap a la societat del coneixement”.

Ferran Falcó, impulsor d’aquesta associació, ha destacat que “volem contribuir que a Badalona es parli d’innovació, de talent, d’emprenedoria i de recerca”. En el seu parlament Màrius Rubiralta, president d’honor, ha remarcat que “cal identificar i treure profit de les persones i els àmbits de coneixement que tenim a la ciutat per estendre aquests ecosistemes d’innovació al seu conjunt”. Per la seva banda, l’alcalde accidental de Badalona, Rubén Guijarro, ha agraït el naixement d’aquesta associació perquè, ha destacat, “suma el talent d’un grup de persones que, de manera desinteressada, volen preparar la ciutat per als reptes de futur”. “Badalona aconsegueix créixer quan ho fa de la mà del seu teixit associatiu, per això donem la benvinguda a aquesta nova col·laboració per treballar per ser un pol d’atracció de talent i d’innovació i poder reivindicar el nostre paper com a ciutat eix del Barcelonès Nord”.

Tres àmbits d’actuació i tres prioritats

El seu treball s’articula des de tres eixos:

    R.BDN Challenge: Identificar projectes d'oportunitat a emplaçar-se a la ciutat en els camps de la innovació, la tecnologia i la formació.

    R.BDN Urban: Identificar iniciatives per a dibuixar perquè la ciutat sigui cohesionada, connectada, centre i capital per Barcelona.

    R. BDN Internacional. Promoure entre les institucions una agenda internacional que posicioni Badalona globalment com a ciutat metropolitana de referència.

Pel que fa a les prioritats, Restarting Badalona, assenyala:

    Emprenedoria: Retenir i captar totes aquelles persones amb esperit emprenedor de la ciutat i de fora proporcionant el millor entorn per encetar els seus projectes i consolidar-los.

    Innovació: Ser referent en innovació social generant noves idees, models i serveis per satisfer les necessitats canviants de la societat del futur. Potenciar la recerca transnacional en l'àmbit de la salut, promoure la transformació digital de les organitzacions mitjançant la innovació en processos i tecnologia en els diferents sectors existents a la ciutat.

    Formació: Promoure la formació en contacte amb el món professional. Apropar casos d'èxit, experts, docents mitjançant la organització de jornades, conferencies, píndoles formatives.

    Badalona necessita millor oferta formativa de cicles superior i mitjà i més oferta formativa de grau superior, i que pot realitzar una aposta universitària lligada a l'àmbit de la salut.

Badalona, 31 de gener de 2020

twitter @AjBadalona