Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’alcalde planteja la construcció d’una nova piscina municipal per a respondre a les necessitats dels veïns i dels clubs esportius de Badalona

31/08/2020 ::        

Xavier Garcia Albiol demanarà aquesta mateixa setmana el suport dels grups municipals per tirar endavant el projecte

Un informe tècnic encarregat pel govern conclou que la piscina municipal Mireia Belmonte pateix avaries importants que fan impossible la seva reobertura en un període mínim de tres mesos

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat del 1r tinent d’alcaldia de l’Àmbit d’Hisenda i Serveis a les Persones i responsable de l’àrea d’Esports, Juan Fernández, ha anunciat que emplaçarà a tots els grups municipals de l’Ajuntament “a abordar amb decisió la construcció d’una nova piscina que estigui a l’alçada de les necessitats d’una ciutat com Badalona”. L’alcalde ha fet aquesta crida a la piscina municipal Mireia Belmonte on ha avançat que aquesta instal·lació haurà d’estar tancada un mínim de tres mesos més per solucionar les nombroses avaries que pateix.

Xavier Garcia Albiol ha assenyalat que l’actual govern municipal va encarregar el passat mes de juliol un informe tècnic per a conèixer les actuacions que s’havien de portar a terme per a posar de nou en funcionament la piscina municipal Mireia Belmonte i no “haver d’estar fent costoses reparacions cada dos dies”. En aquest sentit l’alcalde ha destacat que “es troba en molt mal estat, en una situació inadmissible, agreujada perquè l’anterior govern va tancar la instal·lació a causa de l’estat d’alarma i no en va fer cap manteniment”. L’última gran inversió en la piscina, ha afegit Garcia Albiol, “de 150.000 euros es va fer l’any 2015, sent jo alcalde de la ciutat”.

L’informe tècnic encarregat per l’Ajuntament assenyala que “s’ha observat una manca important de manteniment tant preventiu com correctiu en l’equip, generant que en aquests moments hi hagi diverses avaries important en el sistema i aquestes generin més incidències a l’equip, per la manca de correcte funcionament i desús de l’equip.” A més, a aquestes deficiències de la maquinària, cal sumar que en les darreres setmanes s’ha detectat que el cas de la piscina podria tenir una fuita que provoca pèrdues d’aigua.

El govern municipal informarà els abonats, al Club Natació Badalona i a les escoles de la ciutat de la greu situació que pateix la instal·lació esportiva i que impedeix per ara la seva reobertura i també que no es cobraran les quotes durant els mesos de tancament.

“Ara és el moment” ha assegurat l’alcalde que “Badalona tiri endavant la construcció d’una nova piscina que pugui oferir nous serveis i rellevi aquesta instal·lació amb prop de 50 anys de vida, no és un caprici, és una necessitat llargament reclamada per veïns, clubs i entitats esportives”. L’alcalde ha anunciat que inicia de forma urgent converses amb els grups municipals, amb el Club Natació Badalona, la Federació de Veïns i la Federació Catalana de Natació per fer realitat el projecte de la construcció d’una nova piscina municipal “digna d’una ciutat com Badalona”.

Badalona, 31 d’agost de 2020

twitter @AjBadalona