Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament i l’Agència Catalana de Joventut presenten el nou Carnet Jove de Badalona i fan una crida perquè s’hi sumin més comerços de la ciutat

17/05/2022 ::

L’objectiu d’aquesta iniciativa és potenciar el comerç de proximitat i l’ús diari del carnet

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro i la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, han presentat aquest matí el projecte del nou Carnet Jove de Badalona, que es posarà en marxa a partir del mes d’octubre. A l’acte també hi han assistit el tercer tinent d'alcaldia i regidor de l'Àmbit de Protecció Social a les Persones i Impuls Comercial, David Torrents, i la regidora de l'Àrea de Joventut, Participació Ciutadana i Coordinació Territorial de l’Ajuntament de Badalona, Andrea Zapata.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya prop de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar uns 530.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell local, hi ha 15.935 joves que són titulars del Carnet Jove de Badalona, on ara hi ha 125 avantatges.

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit local és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de Badalona i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove de Badalona marca el punt de partida de la campanya per captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes a la població. Es pretén que a l’octubre, quan es començarà a expedir el nou carnet local que inclourà el logotip de l'Ajuntament de Badalona, millori l’oferta actual d’avantatges fruit d’aquesta campanya de captació.

Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del Carnet Jove a la ciutat, repartida entre els àmbits de salut (22,4%), tecnologia (12,8%), turisme i mobilitat (12%), formació (11,2%), lleure (4,8%) i altres (24%).

D’aquesta oferta se'n poden beneficiar els 15.935 titulars (52% noies i 48% nois) que el Carnet Jove té avui a Badalona, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1,2%), 14-17 anys (9,8%), 18-21 (25,4%), 22-25 (29,2%), 26-30 (30,2%) i 31 anys (4,1%).

A més del jovent de Badalona, dels descomptes al comerç i serveis locals del Carnet Jove al municipi també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la comarca del Barcelonès (147.469 joves), a la demarcació de Barcelona (346.413 joves), al conjunt de Catalunya (529.072 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

L’objectiu és que el nou Carnet Jove de Badalona connecti amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat ja que, segons l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, “l'arrelament amb la ciutat també té a veure amb poder desenvolupar el dia en ella i, per tant, oferir els atractius suficients per fer el consum diari a Badalona”. “Amb aquest nou impuls volem fer una crida als comerços, entitats i institucions de la ciutat perquè en formin part de l'oferta als i les joves de Badalona i d'aquesta forma crear l'hàbit de consum presencial, de proximitat i amb una qualitat garantida", ha afegit.

D’altra banda la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, ha explicat que “amb aquesta aposta pels avantatges quotidians potenciem el comerç local de proximitat i fem del Carnet Jove una eina encara més útil pel dia a dia del jovent als seus municipis”. Així mateix, Ramon ha recordat que aquesta acció respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del carnet.

Els joves Badalona que a l’octubre decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove de Badalona tindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament.

Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove Badalona a l’APP del Carnet Jove. A més, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

Badalona, 17 de maig de 2022

twitter @AjBadalona