Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament i els locals d’oci nocturn de Badalona treballen per a una Nit de la Copa lliure de violències sexuals

17/02/2023 ::        

Els establiments d’oci estaran coordinats amb el Punt Lila que l’Ajuntament situarà al carrer de Ramón Martí Alzina des de les 23.30 fins a les 5 hores

La segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Feminismes de l’Ajuntament de Badalona, Aïda Llauradó, ha anunciat que es portarà al pròxim Ple l’adhesió de l'Ajuntament de Badalona al "Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci"

L'Ajuntament i els locals d'oci nocturn de Badalona treballen conjuntament per prevenir i actuar davant qualsevol possible cas de violència o assetjament sexual. En aquest sentit, avui i amb motiu de La Nit de la Copa que tindrà lloc al polígon industrial de Can Ribó, al barri del Manresà, l’Ajuntament situarà, a més, un Punt Lila al carrer de Ramón Martí Alzina des de les 23.30 fins a les 5 hores. També s’activarà un dispositiu policial especial per garantir la seguretat de l'entorn i es comptarà amb una ambulància per a qualsevol emergència.

La segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Feminismes de l’Ajuntament de Badalona, Aïda Llauradó, ha mantingut aquesta mateixa setmana una reunió amb els responsables dels locals Badaball, Espai Titus, Carpa de Titus; Sarau, Badamola, Splash, Mambo Club, Estraperlo i Homer per acordar aquestes accions. A més, la regidoria de Feminismes ha posat en marxa una campanya informativa amb el repartiment de cartells "Comerç contra les violències masclistes" amb tots els telèfons d'atenció contra les violències masclistes, tant als locals d'oci nocturn com a tots els comerços dels entorns on es celebra la Copa del Rei de bàsquet. Així mateix l'Ajuntament ha repartit als establiments d’oci nocturn material complementari amb el circuit que es recomana seguir en cas de patir o presenciar un cas de violència sexual, o masclista en general, fulletons i targetes. Per a La Nit de la Copa també s’ha establert un protocol de coordinació entre el Punt Lila i els locals per prevenir i actuar davant qualsevol violència masclista i LGTBIQfòbica.

Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci

Durant aquestes trobades amb els locals d'oci nocturn, Aïda Llauradó ha explicat la proposta d'adhesió de l'Ajuntament de Badalona al "Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci" que es portarà al pròxim Ple de l’Ajuntament d’aquest mes de febrer. En aquest sentit, els locals convocats s'han mostrat compromesos contra les violències sexuals i han expressat la seva voluntat d'adherir-se al protocol. La regidora ha valorat molt positivament aquesta col·laboració i ha afirmat que: "La implicació de tots els sectors és fonamental per actuar de manera contundent contra qualsevol acte masclista i LGTBIQfòbica. Per això, hem prioritzat una bona coordinació de la regidoria amb les empreses d'oci nocturn, les empreses patrocinadores de la Copa, els agents de seguretat, les professionals dels Punts Liles, i tots els serveis públics”.

Badalona, 17 de febrer de 2023

twitter @AjBadalona