Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament estudia la construcció d’un aparcament soterrani al solar de la fàbrica Mobba de Badalona

08/02/2021 ::

Els informes tècnics previs projecten una gran zona verda a la superfície i un aparcament municipal soterrat amb capacitat per a 300 places

L'enderrocament de la Mobba posarà fi als problemes de seguretat que des de fa molts anys provoca l'estat de l’edifici

L’Ajuntament de Badalona estudia la construcció d’un aparcament soterrani al solar de l’antiga fàbrica Mobba. Atenent les dimensions de l’espai i les característiques del subsòl, els estudis preveuen la construcció de 300 places d’aparcament en un volum de 9.000 metres quadrats distribuïts en tres plantes soterrànies.

L’antiga fàbrica de balances i bàscules industrials Mobba va tancar les portes l’any 2003 i els seus edificis van passar a ser propietat municipal l’any 2015. Les edificacions, d’un volum construït de més de 32.000 metres quadrats, han presentat al llarg dels darrers anys problemes de seguretat que han requerit actuacions de sanejament, especialment per evitar despreniments d’elements de les façanes al carrer.

L’enderrocament de l’antiga fàbrica Mobba es durà a terme durant el mes d’abril i, en una segona fase, es preveu la construcció d’una gran zona verda en l’espai delimitat pels carrers de Colom, Sant Isidre, Dos de Maig i Eduard Maristany. L’actuació urbanística permetrà l’esponjament d’aquesta zona del barri del Centre, amb un nou espai d’esbarjo i l’obertura al mar del carrer de Sant Isidre.

L’alcalde Xavier Garcia Albiol assegura que «posant fi al problema de seguretat que suposa l’estat actual de la Mobba, Badalona també guanyarà un espai públic de qualitat, molt reivindicat pel veïnat, i a més possiblement un nou aparcament municipal que donarà resposta a les necessitats del barri».

Badalona, 8 de febrer de 2021

twitter @AjBadalona