Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament de Badalona adquireix dos pisos més procedents d’entitats bancàries per a destinar-los a emergències habitacionals

12/07/2019 ::    

Aquest matí s’ha formalitzat la signatura de compra per un import superior als 130.000 euros

L’Ajuntament de Badalona disposa a partir d’avui de dos immobles més que es destinaran a la mesa d’emergència habitacional, un dels quals procedent d’una entitat bancària i un altre de la SAREB, la societat instrumental de liquidació que gestiona i ven els immobles traspassats per les entitats bancàries que van rebre ajuts públics. Aquest migdia s’ha fet davant notari l’acte de signatura amb l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, i els apoderats de la SAREB i de l’entitat bancària.

Els habitatges estan situats al Districte 2 de la ciutat i procedeixen del dret de tanteig i retracte que l’Ajuntament fa a pisos provinents d’entitats bancàries. Els immobles s’han adquirit per un preu de 64.300 € i 66.400 € i tenen una superfície de 53m2 i 56m2, respectivament. Tots dos disposen de 3 habitacions.

El pis, que ara s’ha adquirit de la SAREB, ja formava part dels immobles que l’Ajuntament estava utilitzant per situacions d’emergències habitacionals gràcies al conveni signat amb anterioritat amb aquesta societat.

Amb la formalització de compra exercida avui, l’Ajuntament de Badalona ha adquirit un total de dos pisos el passat mes de març (un d’ells procedent d’una donació); 5 més durant el mes de maig i 2 durant el passat mes de juny i formen part dels 18 habitatges per als quals el Govern municipal està exercint el dret de tanteig i retracte.

L’Ajuntament s’acull al Decret Llei 1/2015, de mesures extraordinàries i urgents per a la mobilització d’habitatges provinents de processos d’execució hipotecària, que preveu l’establiment del dret de tanteig i retracte a favor de les administracions públiques d’habitatges procedents de processos d’execució hipotecària situats a municipis que tenen acreditada la demanda d’habitatges.

Badalona, 12 de juliol de 2019

twitter @AjBadalona