Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament col·labora amb el Projecte Pont Alimentari per aprofitar el menjar que no es consumeix a l’Hospital Germans Trias i Pujol

08/05/2020 ::        

Els plats cuinats es fan arribar a persones i famílies necessitades, amb envasos compostables i biodegradables, amb la col·laboració de diverses entitats i l’Associació d’Amics del Gorg-Mar

L’Ajuntament de Badalona col·labora amb el projecte Pont Alimentari que permet el reaprofitament del menjar que no es consumeix a l’Hospital Germans Trias i Pujol. Aquesta iniciativa compta amb la participació del Banc d’Aliments, l’Associació Amics del Gorg-Mar, la Fundació Rezero i la Fundació Banc de Recursos i fa arribar plats cuinats a les famílies i les persones derivades pels Serveis Socials i que acudeixen quinzenalment al Banc d’Aliments per a la cobertura de les necessitats bàsiques.

L'Ajuntament de Badalona aportarà 12.000 nous envasos compostables i biodegradables necessaris perquè l’empresa de servei d’àpats Arcasa, responsable de la gestió de la cuina a l’hospital, pugui conservar i reaprofitar els aliments acomplint amb els protocols sanitaris en el procés de distribució.

L’Associació Amics del Gorg-Mar és l’encarregada de fer la distribució dels àpats, seguint la feina que ja desenvolupava abans de l’actual crisi sanitària. Aquesta iniciativa, a més d’ajudar a persones vulnerables, es basa en criteris de sostenibilitat econòmica i mediambiental i s’emmarca dins de les actuacions municipals per pal·liar els efectes econòmics i socials que està provocant la pandèmia de la Covid-19 a la ciutadania de Badalona. L’actuació és complementària d’altres com la distribució d’àpats que des del 28 d’abril, i en col·laboració amb el Banc d’Aliments, es fa a l’Escorxador a persones que viuen en infrahabitatges o habitacions, es troben en situació de vulnerabilitat i no disposen d'un espai de cuina adequat o no poden fer-ne ús.

L'avaluació de les necessitats socials prevista pels tècnics municipals en els propers mesos haurà de definir l'aposta municipal per projectes com aquest o d'altres generats o reforçats durant l'emergència social de la pandèmia.

Web de Pont Alimentari: http://www.pontalimentari.org/

Badalona, 8 de maig de 2020

twitter @AjBadalona