Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona multiplica els préstecs virtuals i les activitats per xarxes socials

31/03/2020 ::

Els serveis, recursos i les activitats s’adapten a les mesures de confinament decretades per l’estat d’alarma

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, que ha hagut de deixar de prestar atenció presencial als seus usuaris i usuàries, ha adaptat els seus serveis a la situació derivada de l’aplicació de l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la pandèmia de la COVID-19. Un increment notable dels préstecs de llibres electrònics i l’activació d’activitats mitjançant les xarxes socials, són dos dels apunts més destacats d’aquesta nova situació arran del tancament físic temporal de les biblioteques municipals de Can Casacuberta; Llefià-Xavier Soto; Canyadó i Casagemes-Joan Argenté; Lloreda; Pomar i Sant Roc.

Ús de l’ebiblio

L’accés als llibres electrònics no era massa habitual entre els usuaris i les usuàries de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona. Abans de les mesures de confinament per evitar la propagació de la pandèmia del coronavirus, la xifra de préstecs setmanals dels llibres electrònics se situava en una mitjana de 100. Ja en la primera setmana la quantitat de préstecs s’han multiplicat per 4, arribant als 428 préstecs virtuals.

Activitats ofertes per les xarxes socials

Al canal Youtube de Badabiblios s’ofereixen diàriament activitats, contes i tallers. Actualment hi ha a disposició de les usuàries i usuaris un total de 8 contes i 7 tallers de treballs manuals per als infants.

Al compte de Twitter de Badabiblios es poden trobar des de recomanacions de lectures de primavera o per a dies de pluja, com realitzar les gestions del carnet o del préstec, recomanacions de música o de pel·lícules, recomanacions relacionades amb efemèrides com del Dia de la Poesia, del Dia del Teatre, iniciatives com #RobaUnPoema o fins i tot acudits o fotos dels treballadors i treballadores, per tal de no perdre el contacte.

Per als seguidors de xarxes com Instagram o el Facebook de Badabiblios també hi ha recomanacions, vídeos, música i, per descomptat, llibres, perquè acompanyin durant aquests dies de reclusió a casa.

Us podeu fer el carnet durant aquests dies

Si encara no teniu el carnet, recordeu que us podeu fer un carnet provisional durant tres mesos per poder accedir al préstec i la consulta de documents a ebiblio, audiollibres, documents musicals en línia In-edit TV i la biblioteca musical Naxos

Les propostes d’activitats o recursos que s’ofereixen des de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona a través de les xarxes socials per passar aquests dies de la manera més agradable possible porten les etiquetes següents:

#Badabiblios #joemquedoacasaXBM #culturaAcasa #yomequedoencasa

Cal recordar que la Diputació de Barcelona ha decidit prorrogar tots els préstecs de documents vigents fins al 21 d'abril i ampliar el termini per recollir els documents reservats a 30 dies.

Totes les bústies de retorn de documents de les biblioteques es troben tancades per evitar desplaçaments innecessaris dels ciutadans.

Badalona, 31 de març de 2020

twitter @AjBadalona