Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona organitza una xerrada sobre els joves migrants sols

L’acte s’emmarca dins la programació de la Setmana dels Drets dels Infants que Badalona celebra fins el dia 24

Aquest dijous, 21 de novembre, a les 17.30 hores, a l’Espai Betúlia, i dins de les activitats de la Setmana dels Drets dels Infants que a Badalona es celebra fins dimarts 24 de novembre, s’ha programat la taula rodona “Infants i joves de tota MENA, tots tenen drets!” organitzada per la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB).

A l’acte, que obrirà la regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminismes i vicepresidenta de la TIAB, Aïda Llauradó, hi participarà la doctora en bioètica i ètiques aplicades, Júlia Martín, i quatre joves que han migrat sols i actualment viuen a Badalona. La taula serà moderada per la secretaria tècnica de la TIAB, Sílvia Navarro.

Amb aquesta activitat la TIAB vol promoure un espai per reflexionar col·lectivament a l’entorn de la realitat dels menors que migren sols i els reptes amb que aquesta ens interpel·la com a persones i com a ciutat, que tenim la responsabilitat de garantir els seus drets.

La primera tinenta d’alcalde, regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminismes i vicepresidenta de la TIAB, Aïda Llauradó, s’ha mostrat convençuda que “només mitjançant l’apropament a l’altre i la comprensió de quina és la seva realitat, i el diàleg en clau positiva i empàtica, serà possible construir convivència i aconseguir que Badalona sigui una ciutat oberta, acollidora, justa i diversa, una ciutat que ofereixi oportunitats a tothom qui vulgui formar-ne part i contribuir a fer-la millor."

La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) es va constituir al novembre de 2016 i és una estructura de treball en xarxa i transversal, que promou l’acció cooperativa entre els actors que, des de diferents àmbits, treballen a la ciutat amb infants, adolescents i famílies. Actualment, formen part de la Taula més d’un centenar de serveis, entitats i col·lectius diversos. Els infants també estan representats a la TIAB, mitjançant el Consell dels Infants (CIB) que també forma part de la Taula.

La missió de la TIAB és treballar per oferir als infants i adolescents de la ciutat, en els diferents àmbits de la vida quotidiana, el màxim d’oportunitats vitals i suports per al seu desenvolupament i benestar, garantint a la pràctica i de forma efectiva els drets dels infants. Per a més informació veure: www.tiab-pre.badalona.cat.

Una vegada finalitzada la taula rodona es celebrarà el tercer aniversari de la constitució formal de la TIAB, amb un berenar intercultural típic del Marroc i de Catalunya, elaborat per joves que han migrat sols i que ara viuen a Badalona. També es presentarà, com l’any passat, la postal commemorativa del tercer aniversari de la TIAB, realitzada per una il·lustradora badalonina.

Badalona, 19 de novembre de 2019

twitter @AjBadalona