Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La plaça Roja de Sant Roc s’inaugura aquest dissabte després d’una profunda remodelació

11/10/2018 ::

Durant tot el matí es faran activitats a la plaça destinades a tot el veïnat, especialment als infants

L’actuació ha estat gestionada per l’AMB i ha tingut un cost d’1.235.000 euros

Aquest dissabte 13 d’octubre al matí, entre les 10.30 i les 13.30 hores, la plaça Roja de Sant Roc serà escenari de diferents activitats per celebrar la inauguració d’aquest espai públic després de la profunda remodelació que ha experimentat des que es van iniciar les obres a principis d’aquest any. El projecte de reurbanització executat ha servit per renovar la pavimentació, l’arbrat, el mobiliari urbà, l’enllumenat i el clavegueram d’aquest indret i recuperar el patrimoni històric de Sant Roc.

La jornada festiva estarà farcida d’activitats destinades a tot el veïnat. Els més petits podran gaudir durant el matí d’inflables, comparses i un taller de maquillatge. Entre les 10.30 i les 12 hores, totes les persones assistents podran participar d’una xocolatada popular.

L’acte comptarà amb representants de tots els grups del consistori. L’alcalde Álex Pastor realitzarà un parlament a les 12 hores.

El projecte de remodelació de la plaça Roja de Sant Roc va sorgir d'un procés participatiu amb el veïnat i l'actuació, gestionada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ha tingut un cost d'1.235.000 euros. Aquest import respon a les diferents obres executades, que han consistit en nous paviments de formigó de color vermell, la reparació de les jardineres amb nous bancs perimetrals, la plantació d'arbrat i de nova jardineria. També s'ha instal·lat nou mobiliari urbà amb bancs i papereres, una zona de jocs infantils d'accés universal amb paviment de cautxú, una zona de jocs biosaludables per a la gent gran al carrer Vélez Blanco i una nova àrea de gossos amb el mobiliari urbà corresponent.

A més, la reurbanització d'aquest espai ha suposat la instal·lació de nou enllumenat amb tecnologia LED, la renovació del clavegueram i la reparació del tancament de les petanques. Aquest projecte també ha servit per recuperar part del patrimoni històric de Sant Roc amb la restauració dels mosaics originals de Joan Josep Tharrats i de l'escultura "La papallona" de Francesc Fornells-Pla.

L'alcalde Álex Pastor explica que “he crescut en aquest barri, em considero de Sant Roc i conec bé aquest entorn. Em fa molta il·lusió poder inaugurar la Plaça Roja, un espai obert per tota la ciutat, que a més s'ha fet amb la participació de tot el veïnat. Queda ara a les mans de les persones que vinguin a gaudir d'aquesta plaça que la puguem conservar en bones condicions durant molts anys".

Badalona, 11 d’octubre de 2018

twitter @AjBadalona