Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Experts de Catalunya en festes populars al carrer debatran a Badalona sobre el folklore tradicional

20/09/2019 ::    

El Museu de Badalona acull, dissabte 26 d’octubre, la trobada organitzada per la Coordinadora d’entitats badalonines de cultura tradicional i popular catalana, la Colla Geganters de Badalona i l’Ajuntament de la ciutat

“El poble quan balla: els seguicis populars. Reflexió entorn de la festa”, aquest és el títol de la jornada que tindrà lloc el dissabte, 26 d’octubre, a partir de les 9.30 hores, al Museu de Badalona (plaça de l'Assemblea de Catalunya, 1), per a debatre sobre la festa al carrer, els balls en la cercavila, els seguicis festius i les processons.

Al llarg de la jornada intervindran representants i experts en cultura popular, processons, cercaviles o festes majors de municipis com Lleida, Vic, Reus; Cervera, Igualada o El Vendrell. Així mateix, tindran lloc taules rodones i debats entorn d’aquest patrimoni cultural que són les diferents expressions de la festa popular al carrer.

Aquestes seran les terceres jornades sobre folklore que tindran lloc a Badalona i estan organitzades per la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana, la Colla de Geganters de Badalona i l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració del Museu de Badalona. En les anteriors edicions s’havien tractat aspectes relacionats amb els protocols, la recuperació d’elements festius o la gestió econòmica.

L’ampli programa de la jornada començarà a les 9.30 hores amb la benvinguda institucional de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Helena Bayo; del president de la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana, Marc Oriol i per la presidenta de la Colla de Geganters de Badalona, Montserrat Silvestre. Fins a les 20.30 hores els assistents a la jornada podran “aprendre dels triomfs i els fracassos dels seguicis populars”, així com tenir al seu abast experiències i experts acadèmics de les diverses expressions populars catalanes al carrer, tal com es reflecteix al programa d’aquesta jornada de reflexió entorn de la festa.

Les persones interessades es poden inscriure en l’enllaç següent:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSduIVCOLdmr-CUdXViJLSrN2HwpjT8WryVbrxTi2XW_MLDuGQ/viewform

Badalona, 20 de setembre de 2019

twitter @AjBadalona