Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Es posen a licitació els treballs per a la construcció dels primers 250 metres del canal del Port de Badalona al barri del Gorg

17/01/2022 ::    

Les obres tenen un pressupost de 2,6 milions d’euros i una durada prevista de 9 mesos

Marina Badalona ha posat a licitació els treballs d’adequació dels primers 250 metres del canal del port a barri del Gorg Badalona. Les obres tenen un pressupost de 2,6 milions d’euros i un termini d’execució de nou mesos.

Les obres inclouen l’adequació de l’espai que acollirà el desviament provisional de les vies del ferrocarril tal com demana ADIF. El desviament es farà per la part de muntanya i paral·lel a les vies actuals per no haver d’interrompre el servei del ferrocarril mentre es construeix el viaducte definitiu. Aquests treballs preveuen la retirada de les terres d’aquest espai que bàsicament són materials procedents d’abocaments no aptes per a l’ús urbà. Aquestes terres seran substituïdes per terres del canal, majoritàriament en bon estat.

Les actuacions previstes també contemplen el dragat del canal que permetrà la creació de la làmina d’aigua de 250 metres fent emergir les aigües freàtiques. A més, s’implementarà un sistema de recirculació de l’aigua del canal per mantenir la qualitat ambiental de les aigües embassades. Aquest sistema es mantindrà fins i tot quan el canal es puguin connectar definitivament amb la dàrsena del port.

La previsió és que aquests primers 250 metres del canal, amb la seva làmina d’aigua, estaran enllestits a finals d’aquest any o principis del 2023, i hauran de culminar l’any 2024 amb el nou viaducte del ferrocarril en servei i el canal connectat amb el mar.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha assegurat que aquesta licitació “demostra el compromís que ha reiterat el nou govern municipal amb el barri del Gorg i tota la seva zona d’influència, demostra també la ferma voluntat de tot l’equip de treballar de valent per situar durant els pròxims dos anys aquest eix en una nova centralitat, amb serveis per als seus veïns i veïnes i que sigui un atractiu per a tot l’àmbit metropolità”.

Guijarro insisteix que “amb l’inici dels procediments administratius, com aquesta licitació que avui anunciem, comencem, d’una manera rigorosa amb projectes i pressupost, els calendaris de les obres i dels serveis. Ja no hi ha tornada enrere i ara per culminar aquesta transformació urbana i de regeneració ambiental, intensificarem durant les pròximes setmanes les negociacions amb ADIF”.

Badalona, 17 de gener de 2022

twitter @AjBadalona