Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El mocador de les Festes de Maig 2019 tindrà els sis colors de la bandera LGTBI

06/03/2019 ::            

Amb aquest disseny es pretén sensibilitzar i visibilitzar el col·lectiu i treballar per unes festes totalment tolerants i lliures

El mocador de les Festes de Maig d’aquest 2019 serà, per primera vegada, de més d’un color. En concret, seran sis franges dels colors que conformen la bandera de la comunitat LGTBI: el vermell, el taronja, el groc, el verd, el blau i el violeta.

Aquesta bandera va ser dissenyada per l'artista estatunidenc Gilbert Baker l'any 1978. Tot i que l’original tenia 8 franges de colors, des de 1979 es fan servir oficialment la de sis. Cada color té el seu significat simbòlic, així, el vermell representa la vida, el taronja la salut, el groc la llum del sol, el verd la natura, el blau l’harmonia i el violeta la humanitat.

Amb aquesta proposta es pretén visibilitzar la comunitat LGTBI, conscienciar de la igualtat de totes les persones independentment del sexe o les tendències sexuals, i la sensibilització per la inclusió social del col·lectiu.

Segons l’alcalde de Badalona, Álex Pastor “Badalona és una ciutat gran, plural i diversa, que ha de ser també cabdal a l’hora de reivindicar la igualtat en drets socials. Esperem que amb el que significa aquest mocador aconseguim unes festes totalment tolerants i lliures”.

El passat dia 18 de febrer es va compartir aquesta proposta amb nens i nenes representants del Consell dels Infants que van donar suport a aquest disseny

Aquest mocador també vol ser un símbol el proper dia 17 de maig, quan es celebra el Dia Mundial contra l'Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia. Aquest dia té com a finalitat incrementar la consciència sobre l'homofòbia, la transfòbia, la bifòbia i la fòbia a la intersexualitat commemorant que el 17 de maig de 1990 es va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l’Assemblea General de la Organització Mundial de la Salut.

El mocador de les Festes de Maig 2019 es posarà a la venda a finals del mes d’abril, al preu habitual d'un euro, i es podrà adquirir a les biblioteques municipals, a l’Oficina de Turisme de la ciutat i al Museu de Badalona.

Badalona, 6 de març de 2019

twitter @AjBadalona