Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El Govern informa a la Junta de Portaveus sobre totes les mesures preses en l’enderrocament de l’edifici del passatge de la Torre 16

07/11/2019 ::        

Els tècnics municipals asseguren que les obres que s’estaven fent al local ubicat als baixos no tenen absolutament res a veure amb el col·lapse de l’edifici

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, acompanyat per la primera tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit dels Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó; i pel quart tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Seguretat, Govern i Territori, Rubén Guijarro; ha informat aquesta tarda a la Junta de Portaveus de les darreres novetats sobre l’enderrocament de l’edifici del passatge de la Torre, número 16, del barri de La Salut.

El responsable de Disciplina Urbanística de l’Ajuntament de Badalona ha facilitat als representants dels Grups municipals que han assistit a la reunió convocada a l’edifici municipal El Viver documentació tècnica que detalla el procediment que l’Ajuntament de Badalona va iniciar l’any 2017 per requerir a la comunitat de propietaris d’aquest immoble l’execució de treballs per rehabilitar el conjunt de les façanes de la finca a causa del seu despreniment.

Els tècnics municipals han remarcat que no hi ha cap relació entre el col·lapse de l’edifici i unes obres que s’estaven fent als baixos sense permís. L’Ajuntament va tenir constància d’aquesta obra en el moment del desallotjament de l’edifici, el passat 28 d’octubre, i és en aquell moment quan van quedar implícitament interrompudes.

La documentació tècnica aportada a la Junta de Portaveus també descriu extensament totes les actuacions realitzades des del dilluns 28 d’octubre, quan es va decidir desallotjar la totalitat dels habitatges de la finca, i fins al 3 de novembre, dia en què es va adjudicar l’execució de l’enderroc de l’edifici pel perill de col·lapse total de la construcció. El document que els Grups Municipals han rebut també recull els fonaments de dret aplicats en aquest procediment per declarar la situació de ruïna imminent tècnica de la finca i ordenar el seu enderroc total; i per declarar la situació d’emergència i encarregar l’execució material i subsidiària de l’enderroc.

Després de la reunió de la Junta de Portaveus, l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha explicat en roda de premsa que “ens reafirmem en el fet que la prioritat del Govern municipal és la seguretat dels veïns i veïnes, la resolució d’aquesta emergència i la transparència de totes les actuacions”. Per la seva banda, la primera tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit dels Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó, ha manifestat que “durant tot aquest mes DE novembre continuarem garantint l’actual dispositiu d’allotjament per a les persones afectades per l’enderrocament de l’immoble del passatge de la Torre 16”.

Badalona, 7 de novembre de 2019

twitter @AjBadalona