Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El Departament de Territori i Sostenibilitat formalitza l’encàrrec del projecte bàsic d’ampliació de l’L1 des de Fondo a les futures estacions de Montigalà i Sant Crist

18/12/2019 ::    

La redacció del projecte, pressupostada en 1,1 milions d’euros, forma part de les previsions del Pla Director d’Infraestructures vigent

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha comunicat a l’Ajuntament de Badalona que s’ha formalitzat l’encàrrec del projecte bàsic d’ampliació de la línia L1 del metro. El nou tram ha de connectar la parada de Fondo (actualment final de línia) amb les futures estacions de Montigalà i Sant Crist, encara pendents de construir. La redacció del projecte, que està pressupostada en 1,1 milions d’euros, forma part de les previsions del Pla Director d’Infraestructures (PDI) vigent i confirma els compromisos establerts entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Badalona en les reunions bilaterals que ambdues administracions realitzen habitualment.

El projecte d’ampliació de la línia L1 inclou la construcció de les noves estacions de Montigalà i Sant Crist, fet que permetrà donar servei de metro a dos barris que fins ara no en tenen. També s’ha previst la construcció d’unes cotxeres i d’un taller que permetran que l’L1, única línia amb ample de via ibèric, pugui incrementar freqüències. A més, el projecte encarregat defineix detalladament tots els elements que formen part i són necessaris per al perllongament, fent més fàcil i ràpida la futura construcció.

Davant la formalització de l’encàrrec, Álex Pastor, alcalde de Badalona, ha explicat que "estem fent una feina molt important amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per tal de tirar endavant grans projectes de ciutat com ara la transformació de la C-31 o bé aquest perllongament de l’L1 del metro”. Pastor ha considerat que “amb aquestes línies de treball estem dibuixant una Badalona de futur més sostenible, millor connectada i més cohesionada". Per la seva banda, el secretari general de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, ha manifestat que “el projecte bàsic és un petit pas però imprescindible per fer possible aquesta ampliació, que el govern local reitera que vol fer i que suposa un gran avenç per Badalona”.

Badalona, 18 de desembre de 2019

twitter @AjBadalona